Pozornica 28.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

NEDELIŠĆE: Raspjevano Valentinovo

U sportskoj dvorani Osnovne škole Nedelišće 15. veljače održan je program kojim su izvođači i lokalna Turistička zajednica sugrađanima željeli uljepšati vrijeme Valentinova. U programu glazbe, pjesme i plesa sudjelovali su folkloraši Kulturno-umjetničke udruge Seljačka sloga Nedelišće, njezin tamburaški sastav, Puhački orkestar Nedelišće, Pjevački zbor Josip Vrhovski i Mažoretkinje Nedelišća.
Folkloraši su s malim i velikim sastavom predstavili rad u kojem njeguju plesove Međimurja i Hrvatske, velikim dijelom predvođeni uglednim koreografom Matijom Grabrovićem. Puhači su odsvirali dvije skladbe predvođeni voditeljem Draganom Logožarom, a tamburaši su uz samostalnu izvedbu svirali i u pozadini dviju skladbi koje je otpjevala Ivana Špicar koja je također članica dramske skupine KUU-a Seljačka sloga i zbora.
Atraktivan su nastup pripremile i Mažoretkinje Nedelišća koje vodi Vedrana Horvat. Mažoretkinje će 16. ožujka proslaviti punih četrnaest godina rada programom koji će prirediti u Atonu, a u subotu su koreografiju izvele starije kadetkinje i seniorke. Branimir Magdalenić, prof., Zbor Vrhovski pripremio je za izvedbu tradicionalnog zapisa iz Međimurja Slaviček se ženi i Fly me to the moon. Izveli su i pjesme Elvisa Presleyja, britanske reggae grupe UB 40 i švedske ABBA-e, a solistica Antonia Jurinec otpjevala je Kaljinku. Zbor je u zaključnici publiku pozdravio pjesmom Paula McCartneyja i time je završila subotnja zabavna večer u Nedelišću. (AL)

Izvor: 3070