Pozornica 16.04.2018. 11:36. Zadnja izmjena: 16.04.2018. 11:36.

Prelog

Pet nagrada ovogodišnjeg KAM-a osvojila kazališna družina Štolcer iz Čakovca

Grad Prelog pokazao se uspješnim domaćinom 24. Festivala kazališnih amatera Međimurja. U tri dana na pozornicu Doma kulture predstavilo se ukupno 20 kulturno umjetničkih društava i udruga iz cijelog Međimurja te gosti iz Međimurskog folklornog društva i kulturnog društva „Međimurje“ iz Ljubljane.

Na svečanom otvorenju Festivala, u ime organizatora, obratila se predsjednica Odbora kazališnih amatera Mirjana Hržić koja je naglasila kako je organizacija ovogodišnjeg KAM-a prilika da se publika opusti u predstavama prožetim smijehom, svađom, ljubavnim intrigama, ali prije svega, dobrom zabavom.

Tko je sve nastupio

Članovi županijskog žirija Festivala ove su godine državni selektor, ujedno i kazališni kritičar, Igor Ružić, glumica i redateljica Barbara Rocco te teatrologinja prof.dr.sc. Sanja Nikčević. Tako je odlukom žirija najbolja predstava ovogodišnjeg KAM-a je „Bog te nema radKristine Štebih, u izvedbi KD Štolcer iz Čakovca. Najbolja ženska uloga festivala je Asja Vidović, a najbolja muška uloga Marko Baksa. Najbolju sporednu mušku ulogu odigrao je Boris Velicki, a žensku ulogu Petra Balić. Nagrada za najbolju režiju otišla je Dejanu Buvaču za predstavu „Bog te nema rad“, dok je nagradu za najbolji novi amaterski dramski tekst osvojila Kristina Štebih.

Predstava „Bog te nema rad“ tako će nas predstavljati na ovogodišnjoj državnoj smotri, a odlukom državnog selektora Igora Ružića pridružiti će im se i predstava Stjepana Škvorca „Za domovinu“ u izvedbi KUU „Veseli Međimurci“ iz Čakovca.