Pozornica 15.03.2017. 08:11. Zadnja izmjena: 15.03.2017. 08:25.

Umjetnička škola

Pod maskama smo bili još bolji!

U Centru za kulturu Čakovec na sam fašnik, održan je prigodan koncert Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec. Ulaz je bio slobodan za sve posjetitelje, a mjesta su ispunili roditelji, obitelj i prijatelji mladih glazbenika koji su svoje muzičke točke izvodili pod maskama.

– Prvi puta Fašnički koncert imamo ovdje u Centru za kulturu, a s obzirom na punu dvoranu pokušat ćemo ovakvo predstavljanje naše škole učiniti tradicionalnim, najavila je ravnateljica škole Senka Bašek Šamec dodavši kako su u veljači učenici sudjelovali na dva natjecanja s vrlo uspješnim rezultatima. – Državno natjecanje učenika osnovnih glazbenih škola Mladi Padovec 2017. održano je u Novom Marofu te su naši polaznici osvojili čak deset prvih nagrada, šest drugih i dvije treće dok su se s međunarodnog natjecanja Sonus op.3 u Križevcima vratili s tri prve nagrade, dvije druge i dvije treće što je veliki uspjeh za našu školu i potvrda kvalitetnog rada, kazala je ponosno Bašek Šamec. Školu pohađa oko 320 učenika koji ulažu mnogo truda da uz obavezno školovanje budu i uspješni glazbenici. 

– Truba mi se najviše dopala kao instrument i sretan sam što sam upisao glazbenu školu iako je to dodatna obaveza. Sada sam već treća godina i polako se usavršavam, a ponekad trubom zabavljam obitelj i prijatelje na druženjima, kazao nam je jedan od učenika 14-godišnji David Taradi iz Belice. Slično mišljenje i veliku ljubav prema glazbi dijele svi njegovi prijatelji iz Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec. Svatko je od njih odabrao svoj instrument na kojem je najbolji i koji najviše voli te svakodnevnom vježbom uporno „bruse“ svoj talent.