Pozornica 27.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:46.

Povratak korijenima

U nizu aktivnosti održanih u okviru Dana općine Donji Vidovec najviše sadržaja bilo je u subotu, 14. lipnja. Donji Vidovec na tren je vraćen tradicionalnim korijenima, a mjestom je prošlo mnoštvo narodnih nošnji, uz prikaz narodnog stvaralaštva Hrvata, Slovenaca i Mađara. U sjajnoj organizaciji KUD-a, Donji Vidovec ugostio je više od 250 sudionika u okviru europskog projekta Europa za građane.

Te su subote u Donji Vidovec došle mažoretkinje Bator iz mađarskog Nyirbatora, pjevačka skupina iz mađarskog Serdehelja, Hrvatsko kulturno društvo Međimurje iz Ljubljane, Folklorni ansambl Emona iz Ljubljane, Kulturna udruga Kloštar Podravski, KUD Sveta Kata iz Zemunika i KUD Ivan Mustač-Kantor iz Svete Marije, a njima su se na pozornici u dvorištu doma kulture priključili i članovi KUD-a Donji Vidovec.

U prijepodnevnim satima demonstrirano je umijeće tradicionalnog ispiranja zlata, širom su otvorena vrata Narodnog muzeja, probana tradicijska jela... sve to u opuštenoj i vedroj atmosferi.

Sudionike i goste, nakon mimohoda, pozdravili su predsjednik KUD-a Nikola Matulin, saborska zastupnica Sunčana Glavak i načelnik Općine Josip Grivec koji je i otvorio festival, uz izražavanje ponosa što je mali Donji Vidovec dio ovako velikog EU projekta.

 

Izvor: 3087