Pozornica 17.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Prikupljeno 7.000 kuna za obitelj Višnjić

U zavjetnoj crkvi sv. Roka u Draškovcu 5. siječnja članovi Udruge Prijatelji sv. Roka humanitarnim su koncertom zaokružili akciju Advent s Prijateljima, kako bi u vrijeme darivanja i činjenja dobrih djela pomogli bratu, prijatelju, susjedu...
Nastupili su župni zbor Župe Sveti Juraj u Trnju, vokalna skupina Udruge Pjesma iz Donjeg Kraljevca, župni zbor Župe Sveti Rok, predvođeni voditeljima Ljubicom Crnčec i Brankom Krušecom. Osobito je bio upečatljiv nastup ženske klape Lucerne iz Varaždina koja je svojim nastupom unijela dašak Mediterana.
Mješoviti zbor Udruge Prijatelji sv. Roka predstavio se na početku te na koncu koncerta, uz vodstvo voditeljica Vesne Tota i Margite Blažeke.
- Na orguljama je svirao Mario Šercer, a na klaviru naša učenica Magdalena Mikec. Na saksofonima su nam se predstavili Ivona Dominik, Mirjam Jakšić, Luka Habuš, Eugen Klarić i David Vadas, a klarinete su svirali Mateja Škvorc, Dijana Cvetko, Simona Židov, Ana Sinković i Noa Vadas. Svima već dobro poznat vokalni solist Željko Zaplatić otpjevao je pjesme uz pratnju Danijela Ota, napisala nam je Jelena Vadas koja je na priredbi izvela priče i recitacije uz gitarsku pratnju Tomislava Mihaca – Kovačica te Željka Škode. Koncert je pratilo izaslanstvo Grada Preloga na čelu s gradonačelnikom Ljubomirom Kolarekom i njegovim zamjenikom Zdravkom Kvakanom te zamjenica župana Sandra Herman. Ponosan je bio župnik vlč. Matija Vonić koji podržava rad udruge osnovane na njegovu incijativu. Skupljeno je 7.000 kuna za obitelj Višnjić iz Čehovca čiji je dom stradao u požaru.

Izvor: 3064