Pozornica 08.11.2018. 12:32. Zadnja izmjena: 08.11.2018. 12:35.

Organizirali LAG i Muzej Međimurja

Proizvodi 'z domačega vrta u Kraljevu vrtu

Bogata i raznolika ponuda domaćih poljoprivrednih proizvoda, zdrave hrane i tradicijske baštine predstavljena je nedavno u Kraljevu vrtu u Čakovcu na međunarodnom sajmu 'Z domačega vrta koji je u suradnji s Muzejom Međimurja Čakovec organizirala lokalna akcijska grupa LAG Međimurski doli i bregi.

Dvadesetak izlagača iz Međimurja, Slovenije i Varaždinske županije prikazalo je čime se bave i koji je krajnji proizvod njihova rada, a brojni posjetitelji rado su degustirali njihove pekmeze, med, voće, povrće, vino, rakiju, sokove i druge specijalitete i domaće slastice.

Osim razgledavanja i kušanja plodova rada vrijednih ruku okupljeni su uživali u nastupima mališana Dječjeg vrtića Zvončić iz Nedelišća, Cvrčak iz Čakovca, malih folkloraša iz Strahoninca kao i tradicijskoj glazbi etnodua Goga i Željko.

Dok su se vrtom Ladislava Kralja Međimurca širili zamamni mirisi tradicionalnih međimurskih jela, mnogi su iskoristili i priliku da razgledaju Memorijalnu zbirku poznatog međimurskog slikara uz stručno vodstvo kustosa Muzeja Međimurja.