Pozornica 12.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:59.

Šenkovčani na dječjem festivalu u Zagrebu

I ove je godine OŠ Petar Zrinski Šenkovec sa svojim likovnim i poetskim radovima sudjelovala na likovnom i literarnom natječaju 20. hrvatskog dječjeg festivala posvećenog 100-godišnjici romana Ivane Brlić Mažuranić o najpoznatijem dječjem junaku, šegrtu Hlapiću.
Organizator festivala je Udruga Hrvatski dječji festival, a pokrovitelj je predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović. Sam festival podijeljen je u tri dijela: glazbeni, literarni i likovni.
Najuspješniji uradci objavljuju se u Zborniku festivala. Na adresu Udruge pristiglo je više od 160 likovnih i više od 160 literarnih uradaka iz 13 županija.
Simbolično, uz 20. obljetnicu HDF-a u Zagrebu, za izložbu je izabrano 20 likovnih i 20 poetskih radova koji su tiskani u Zborniku i javno izvođeni. Šest je likovnih uradaka učenika OŠ Petar Zrinski Šenkovec: Lene Novak- Đura (3.r. PŠ Mačkovec) voditeljice Senke Saško, Natali Kovačić (4.a) voditeljice Ladislave Šestak-Horvat te Danijele Bujan (5.r.), Petre Turk (6.r.), Lucije Šubić (6.r.) i Petre Vugrinec (7.r.) koje je pripremio Josip Mihalković.
Držeći se osnovog kriterija kvalitete pjesme, između mnogih uspješnih radova, prosudbena komisija izdvojila je i pjesmu pisanu kajkavskim narječjem Na bregu v Dolcu, Lune Jalšovec (3.a) voditeljice Radojke Oreški. (ro)

Izvor: 3059