Pozornica 08.03.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

SPEKTAKL "LEGENDI HRVATSKE ZABAVNE GLAZBE"

Zacijelo naj-uspješniji menadžer hrvatske estrade Vladimir Mihaljek Miha u Čakovcu je najavio glazbeni spektakl kakav još nismo imali prilike vidjeti na našim prostorima. U subotu, 12. ožujka u dvorani Graditeljske škole bit će održan Mega TV koncert - zlatni hitovi - legende pjevaju. Na najavnoj konferenciji za novinare organizator je rekao kako projekt kreće iz Čakovca iz nekoliko razloga.
- Pjevat će se u osamnaest gradova, a krećemo iz središta Međimurja zato što nema pjevača s našeg popisa koji ovdje nije gostovao barem deset puta. Evo, Džo Maračić Maki danas je, kad smo stigli u grad, odmah prepoznao Hotel Park - rekao je uz osmijeh V. Mihaljek i dodao da će koncertom biti obuhvaćena interpretacija četrdesetak pjesama “koje će svi u publici znati otpjevati”.
Mladen Muhek iz Bumeranga istaknuo je da ga osobito raduje ideja koja ih okuplja na ovom jedinstvenom događaju:
- S veseljem sam se odazvao Mihinom pozivu da sudjelujem u ovom projektu jer nitko još na ovakvu ideju nije došao, a vjerujem da će se mnogi ljudi htjeti prisjetiti starih hitova ove regije i da će se željeti sresti na koncertu. Rijetka prilika da se na jednom mjestu otpjevaju deseci evergreena nesumnjivo će biti prava atrakcija, u što ne sumnjaju ni Đuka Čaić ni Alen Slavica. - S oduševljenjem sam prihvatio poziv našeg najiskusnijeg menadžera ovih prostora. S Makijem sam obišao cijeli svijet i sad ćemo se nakon dugo godina ponovo sresti na istoj pozornici. Kad imate karijeru o kojoj imate što reći i znate što iza nje sve stoji, onda ovakvi događaji imaju osobit značaj - rekao je na konferenciji za novinare Đuka Čaić.
- Drago mi je što sam dio ove zamisli. Čast je nastupiti i pjevati skladbe naših najvećih kompozitora poput Đorđa Novkovića, Nikice Kalođere, Drage Britvića, autora pjesama starih dvadeset, trideset, četrdeset godina koje se još uvijek “vrte” u eterima cijele bivše Jugoslavije - rekao je Alen Slavica.Na koncertu će pjevati i Mirko Švenda Žiga koji je također počašćen pozivom Vladimira Mihaljeka i idejom koja u prvi plan stavlja sjeverozapadnu Hrvatsku. Legendarne pjesme izvodit će i Krunoslav Kićo Slabinac, Dalibor Brun, Darko Domjan, Marina Tomašević, Seid Memić Vajta, Alen Slavica, Bumerang, Crveni koralji, Duško Lokin, Danijel Popović i brojni drugi izvođači. - Spas je ovo hrvatske zabavne glazbe od najezde turbofolka koji također organizirano, s po dvadesetak izvođača, dolazi u hrvatska mjesta i gradove. S druge strane, hrvatska se glazba pretvorila u zrcaljenu presliku strane glazbe. Ako vas pitam da nabrojite nekoliko naših hitova iz posljednjih deset godina, teško ćete se kojeg sjetiti. Ali ako treba nabrojiti pjesme koje su vam i dalje poznate, a stare su desetljećima, sigurno ćete ih znati desetke. Mi više ne brinemo za to jer smatramo da smo dali najbolje od sebe u nekom drugom vremenu, ali danas je stanje stvari takvo da mladi u diskoklubovima ne slušaju pola sata stranu, pa pola sata domaću glazbu, već slušaju turbo folk. Imamo naše estradnjake koji u godini dobiju stotinu gostovanja na televiziji, a ne mogu napuniti dvoranu na koncertu - rekao je, među ostalim, Mihaljek uvjeren da će Mega TV koncert - zlatni hitovi - legende pjevaju i produkcijski i sadržajno oduševiti publiku. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti na Radiju 1 i kafeu Arcus u Čakovcu, pizzerijama Šut u Nedelišću i Rosa u Prelogu, restoranu Vuri u Murskom Središću te Domino baru u Palovcu. Cijena je 50 kuna, dok će na dan koncerta biti 70 kuna.Nakon Čakovca, koncerti će biti održani i u Krapini, Tuhelju, Bjelovaru, Zelini, Križevcima, Sisku, Murskom Središću, Karlovcu... Aleksandra Ličanin

Izvor: 2915