Pozornica 20.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Srednja škola Čakovec, 4.B

Došlo je i to vrijeme. Na našim stranicama gostuje Srednja škola Čakovec i njezin maturantski 4.b razred. Polaznici klasične gimnazije zapravo su prva generacija maturanata koja će izaći iz Srednje škole Čakovec, osnovane prije četiri godine. S velikim su se veseljem odazvali našem pozivu da se predstave čitateljima lista Međimurje, pa ističu da su i prvi polaznici klasične gimnazije u ovom dijelu Hrvatske.
Uče grčki i latinski jezik već četvrtu godinu, vrlo su složni i uvijek se izbore za ono što žele i trebaju. Među najljepša zajednička putovanja ubrajaju izlet u Vukovar koji su upoznali iz svih perspektiva, osobito one proizašle iz činjenice hrvatskog grada heroja.
Putovali su i u Italiju, uživajući na dvodnevnom izletu punim plućima, no, još su se više zbližili na maturalnom putovanju kroz Italiju i Francusku, s konačnom destinacijom u Španjolskoj. Zabavili su se, kažu, kao nikad u životu. Rado su išli i na kazališne predstave, tim više što u razredu imaju veliki broj umjetnički nadarenih učenika te dobrih poznavatelja stranih jezika.
Mario Srpak, učenik ovog razreda, predstavljao je Srednju školu Čakovec na državnom natjecanju iz njemačkog jezika, a i ostali su učenici sudjelovali na školskim i županijskim natjecanjima. Mnogi među njima planiraju upisati Filozofski fakultet u Zagrebu, a ima i učenika koji se spremaju na medicinski fakultet. Uoči tjedna otvorene nastave, koji se održava jednom u polugodištu, obrađivali su gradivo i učili o novim stvarima na jednostavniji, lakši i opušteniji način. Jedni drugima pomažu kako bi ostvarili što bolji uspjeh na ispitima, a s razrednicom Lanom Kovačić Švendom dobro se slažu i ističu da im je, i zahvaljujući razrednici, tako lijepo u školi. Na koncu spominju i svoju kolegicu Elizabetu Nedeljko koja je s roditeljima otišla u Kanadu. Nedostaje im, pa se često čuju zahvaljujući internetu, razmjenjujući ujedno školska iskustva.
Oni su: Asja Bedić, David Dolenec, Petra Erceg, Tihana Flegar, Daniel Herceg, Maja Kovač, Lana Ladić, Patricija Međimurec, Emil Miroslav Mesarić, Sebastijan Novak, Filip Panić, Mirko Posavec, Mia Srnec, Mario Srpak, Blanka Šipek, Igor Škrobar, Damira Tomšić, Arijana Trstenjak, Branimir Valjak i Josipa Zbiljski. Predstavnici razreda gostovat će u programu Radija 1 u utorak, od 17.30 sati.
Prošlog tjedna u gostima su bili učenici 4.b razreda Graditeljske škole Ivana Banfić, Ivana Vuković, Karlo Komorski i Nikola Pintarić. (l)

Izvor: 3060