Pozornica 24.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

SREDNJA ŠKOLA PRELOG, 4.G1

Iako ih je samo četrnaest u razredu i jedino su žensko odjeljenje opće gimnazije u školi, svojom raznolikošću i kreativnošću maturantice iz 4.G1 razreda Srednje škole Prelog dobro se nadopunjuju i time nadomještaju onaj dio muškog razreda kojeg nema. Tolerantne su to djevojke damskih manira koje će uvijek pomoći svima u nevolji.
Kako se druže u školskim klupama, tako se druže i izvan njih, na žestokim feštama. Imaju najboljeg razrednika u školi Mišu Rašana, prof. biologije i kemije, koji im je uvijek spreman pomoći u kritičnim životnim trenucima. Primjerice, nemaju li prijevoz, nema mjesta panici, razrednik je na autobusnom stajalištu.
U njihovom razredu ima umjetničkih duša uspješnih u pisanom, likovnom, ali i vokalnom izražavanju. Njihovi slavuji uveseljavaju ih pod odmorima i na svirkama kad dominiraju Barbara Zadravec i Anamarija Kramar. Osim toga, tu je i mažoretkinja Tajana Mati koja sa svojom grupom na državnim i europskim natjecanjima postiže izvrsne rezultate. Zajedno su odlazile i na razna hrvatska i europska odredišta, kao što su Krapina, Budimpešta, Gardaland i Verona.
Maturalno putovanje obuhvaćalo je Češku i Slovačku, a nakon proučavanja fotografija nastalih tamo i obnove dijela zalutalog sjećanja, shvatile su da raj zapravo postoji.
One su: Tamara Čukulic, Ljubov Didik, Kristina Drvenkar, Petra Farkaš, Dorotea Glavina, Ana-Marija Goričanec, Anamarija Kramar, Kristina Kutnjak, Tajana Mati, Sara Slaviček, Kristina Šajn, Elena Tisaj, Kristina Vrbanec i Barbara Zadravec. (l)

Izvor: 3052