Pozornica 28.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

Srednja škola Prelog, 4.THK

Iako ih je u razredu samo dvadeset, turističko-hotelijerski komercijalisti Srednje škole Prelog svojom mladenačkom energijom šarmiraju svoje predavače kao da ih je dvostruko više. Spremno čekaju da nakon maturantskih dana zakorače u nešto novo, a kako sami kažu da će nastaviti studij ili se nastojati zaposliti, ostaje nam poželjeti im dobar uspjeh i ponešto sreće.
Razred 4.THK pohađaju mladi koji vole puno pričati, no, to bi se moglo uklopiti u njihov poziv za koji se pripremaju uz podršku razrednice Sanje Pigac. Priznaju da im čitanje lektire i rješavanje matematičkih zadataka nisu jača strana, no, okrenuti su zajednici, pa im je humanitarni rad jedna od istaknutih vrlina.
Organizirali su akciju Mi smo djeca vesela kojom su prikupili igračke za dječje vrtiće i Županijsku bolnicu Čakovec. Osim što svoju školu promoviraju kao socijalno osjetljivo mjesto, često je predstavljaju i na javnim nastupima i manifestacijama. Nedavno su bili dionici programa Noći muzeja u Prelogu. Oduševio ih je odaziv publike, pa su i svoj angažman dodatno pojačali pripremajući koktele. Upravo s ovim posljednjim redovito sudjeluju na KUP-u Gastro.
Na maturalnom su putovanju bili u Pragu u kojem su se dodatno zbližili. Oni su: Matija Brumen, Mario Duhović, Mateja Gača, Sanja Horvat, Karolina Hržić, David Jambrović, Tamara Jurenec, Marija Novak, Valentina Novinščak, Monika Otovčević, Ivana Petković, Marina Paragi, Ana Sabolčec, Mihaela Štefić, Antonija Tkalec, Tea Tkalec, Veronika Tomašić, Zvonimir Turk, Marta Vabec i Marina Zlatar.

Izvor: 3070