Pozornica 30.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Strast prema tamburi

U organizaciji KUD-a Mačkovec, u nedjelju, 18. svibnja u tome je mjestu održana 20. smotra tamburaških sastava KUD-ova, HKUD-ova, KUU-a i tamburaških orkestara Međimurske županije. Jubilarnoj manifestaciji, premda su organizatori izrazili žaljenje što se nije prijavilo više sastava, prisustvovali su brojni posjetitelji, pa je Mačkovec u nedjelju, kao i 20 godina unatrag, ponovo u punome smislu riječi saživio sa zvucima tambure.
Posljednje 3 godine smotra ima i natjecateljski karakter. Biraju se najbolji za državnu smotru, o čemu odlučuje državni selektor Željko Bradić. U natjecateljskom dijelu nastupili su Tamburaški orkestar KUD-a Belica, Županijski tamburaški orkestar Stjepan Bujan-Stipić Čakovec, Tamburaški orkestar KUU-a Zvon iz Male Subotice, Tamburaški sastav KUU-a Zasadbreg, a u kategoriji malih sastava Tamburaški sastav KUD-a Šandorovec te Tamburaški sastav KUD-a Žiškovec.
Izvan konkurencije, svoje umijeće sviranja publici su prezentirali i Dječji tamburaški orkestar KUU-a Zvon Mala Subotica, Mlađi tamburaški sastav KUD-a Šandorovec, i Tamburaški sastav KUD-a Mačkovec. Smotru je otvorio župan Matija Posavec, a program vodio predsjednik KUD-a Mačkovec Ivan Ujlaki. Povodom jubileja, dodijeljene su i zahvalnice koje su primili Grad Čakovec, Zajednica HKUU-a Međimurske županije, Vijeće mjesnog odbora Mačkovec, Mirjana i Dušan Rosić iz Mačkovca, Vesna i Franjo Novak iz Male Subotice, Tamburaški orkestar KUD-a Belica, kao i članovi KUD-a Mačkovec Vladimir Jambor, Ivan i Elizabeta Ujlaki, Ivanka Culjak, Ivan Grahovec, Slavica Mihalković, Mirjana Hrženjak te Božica i Branko Nemec. KUD Mačkovec izdao je i fotomonografiju o 20 godina Smotre.
Velimir Kelkedi

Izvor: 3083