Pozornica 14.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Štrigovske noći privukle brojne posjetitelje

U petak, 18. srpnja svečanom sjednicom povodom Dana općine Štrigova započele su Štrigovske noći 2014. godine. Tijekom tri dana ove manifestacije, Štrigova je privukla brojne posjetitelje u šator na igralištu iza Državnog arhiva. U subotu je održan Festival suvenira, ručnih radova i domaće radinosti. Kod štanda OPG-a Zadravec degustirao se kozji sir koji proizvode na imanju u Oporovcu. Obitelj Horvat iz Svetog Urbana izložila je svoje lončarske radove, među kojima su licitarska srca, zvona i posude. 

Drvene predmete predstavili su Srećko Radek iz Džimurca, Antun Marčić iz Nove Gradiške te Stjepan Kolmanić - Štivi iz Banfija koji su na svojim štandovima izložili mlin na Muri, didaktičke igračke i škrinjice. Iz Udruge Međimurske roke iz Brezja, Mirjana Biber Hren i suprug Marijan predstavili su izvorne, stilizirane, etno i ekoproizvode, a suknje, cekeri i haljine samo su neki od njih. Ukrasne orhideje, koje izrađuje u slobodno vrijeme, izložila je Anica Kolmanić. Kod Antuna Jambrovića iz Svetog Urbana posjetitelji su degustirali aroniju, čijim se uzgojom obitelj počela baviti prije tri godine.

U kulturno-zabavnom programu pod nazivom Glazba i vino nastupio je KUD Slavonija iz Gornjih Andrijevaca koji je oduševio brojnu publiku. Nedjeljni program započeo je povorkom i prikazom starih zanata, nakon čega su slijedile seoske igre.

Nastupi Frajtonaric i Ansambel Navihanke uljepšali su nedjeljni večernji program. Josip Mikec iz Turističke zajednice Štrigove pohvalio se kako je ovo već 27. godina kako se neprekidno održavaju Štrigovske noći. Ove je godine, svake večeri posjetitelje do jutarnjih sati zabavljao glazbeni sastav Noćna smjena.

Tekst i snimci 

Mateja Bajs

Izvor: 3092