Pozornica 23.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Štrikam u Štrigovi

Članovi Kulturno-umjetničkog društva Sveti Jeronim iz Štrigove nastavljaju sa svojim aktivnostima, pa su u mjesnom društvenom domu organizirali ŠtriKam - popodne komedije u Štrigovi. Dvorana je bila prepuna jer publika je u ova čudna vremena željna opuštenosti i smijeha.
Nastupili su članovi Kazališne družine Štolcer iz Čakovca s predstavom Tarzan i svinja na posljednjoj večeri, autorice Kristine Štebih, u režiji Dejana Buvača. Nakon njih, predstavili su se učenici Područne škole Stanetinec s predstavom Lisica i roda. Domaćini priredbe izveli su predstavu Vinka Novaka Velika tajna u režiji Ivana Novaka.
Predstava je ove godine na Festivalu KAM-a u Prelogu osvojia nagradu za najbolji amaterski tekst i priznanje za kolektivnu igru. Između predstava zasvirali su mladi glazbenici, klavijaturisti Ida Trstenjak, Antonija Šajnović, Magdalena Žižek, Gabriel Šajnović i Rahela Perčić koje je za nastup pripremio Matej Ščavničar. Publika se okrijepila štrigovskim vinom i pecivima, a popodnevni smijeh i aplauz čuo se i van dvorane.
Nagrada je to ponajviše štrigovskim kulturnjacima za trud i ljubav koju ulažu u promicanje kulturne baštine.
A. Ličanin

Izvor: 3082