Pozornica 09.12.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Sveti Nikola darivao djecu Macinca

Svake godine djeca Macinca darivaju se slatkim poklon paketima pa je tako bilo i ove nedjelje.

Vijeće mjesnog odbora Macinec pobrinulo se da sva djeca do četvrtog razreda osnovne škole dobiju svoje poklone, a članice Društva žena Macinec pripremile su sve ostalo što je bilo potrebno za organizaciju priredbe i povodom dočeka Svetog Nikole. Mjesec dana članica Društva žena Kofjač Vesna strpljivo je sa djecom pripremala i uvježbala priredbu za najmlađe, njihove mame, tate, djedove i bake. Sve naučeno djeca su bez treme pokazala kroz vesele recitacije, pjesmice, ples i igrokaz o Svetom Nikoli. 

Djeca su ponovno prikazala svu raskoš svog talenta i dokazala koliko želje i  energije imaju da to pokažu i drugima. Upravo zato bitno je navesti prezimena i imena djece koja su sudjelovala u priredbi: Novak Jana, Petek Lea, Lovrenčić  Dolores, Lovrenčić Doroteja, Krumpić Katja, Topolnjak Lorena, Crikvenčić Lorena, Vršić Lana, Trstenjak Dario i Ružić Patrik.  Pljesak i osmijesi na licima prisutnih bile su nagrade svim sudionicima priredbe. Sveti Nikola podijelio je darove svima koji su bili dobri i marljivi nakon čega su obećali da će i dalje biti dobri i poslušni. 

Na kraju priredbe predsjednica Društva žena Macinec Špicar Marciuš Magdalena zahvalila je članicama društva i Vijeću mjesnog odbora na organizaciji i pomoći oko priredbe, te naravno i svima koji su došli na priredbu i podjelu darova. Istaknula je da je ovo vrijeme darivanja, da je lijepo darivati i biti darivan. Ponekad je dovoljno darivati osmijeh, pogled, lijepu riječ  i osjećaj zajedništva, pripadanja i povezanosti neće izostati.  Svim prisutnima poželjela je miran, čestit i blagoslovljen Božić, te sretnu i uspješnu Novu godinu.

                                   Željko Kofjač

Izvor: 3111