Pozornica 09.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Tehnička škola Čakovec, 4.ET1

Došlo je i vrijeme da mi budemo maturanti, kažu u 4.ET1 razredu Tehničke škole Čakovec. Budući tehničari za mehatroniku razumiju se u svašta - od mehanike preko elektronike do računastva. Zato smatraju da će u budućnosti biti u prednosti pri traženju posla, a među njima je dosta onih koji će nakon srednje škole naobrazbu nastaviti na fakultetima. Ima ih u razredu svakakih. Od totalnih zafrkanata do onih predanih učenju. Srednja škola i svi događaji u njoj prebrzo su im prošli, pa zato na dane u kojima će se rastati gledaju s ponešto sjete.
Prisjećaju se svog dolaska u Tehničku školu i tvrde da im je isprva sve bilo čudno, zbog čega su se često žalili onima koji su ih htjeli slušati. Danas bi školovanje najradije produžili. Jednako kao i druženje s razrednikom Damirom Matotekom. Puno uče, a u proljetnim danima to je osobito velik izazov.
Razred pun mladića u svojim redovima i jednu djevojku, Ivanu Lajtman, koja “znanje crpi i njihove gluposti trpi”.
Nisu išli na maturalno putovanje, ali su se tijekom ljetnih mjeseci organizirali i zajedno proveli dosta vremena. Tvrde da profesori ne žele ići s njima na izlet jer su preglasni.
Oni su: Toni Berdin, Matija Cvetković, Mihael Čituljski, Rok David, Patrik Drk, Karlo Hutinec, Zvonimir Jesen, Siniša Kocen, Robert Kolarić, Ivana Lajtman, Karlo Mesarić, Petar Nestić, Igor Sabol, Neven Šćuri, Aleks Šopar, Vedran Špiranec, Karlo Tišler, Matija Trupković i Mario Varga. Svoj 3.E razred Graditeljske škole u Čakovcu prošlog su utorka u rogramu Radija 1 predstavljali Jasmin Ignac, Bruno Pintarić i David Goricaj koji pohađaju smjer rukovatelja smohodnim građevinskim strojevima. Predstavnici 4.ET1 razreda gostuju na Radiju 1 u emisiji Dobre vibracije u utorak, od pola šest popodne.

Izvor: 3080