Pozornica 28.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

TEHNIČKA ŠKOLA ČAKOVEC, 4.ET4

Na prvi pogled, oni će vam izmamiti osmijeh na lice jer se prvenstveno opisuju kao “jedan kulturan razred, bogat znanjem, iskustvom u učenju tehničkih i ostalih predmeta”. No, oni uistinu vole školu i u njoj svakodnevno uživaju. Obvezama prilaze s odgovornošću i mladenačkom znatiželjom, a polaznici su 4.ET4 razreda Tehničke škole.
Odabrali su smjer elektrotehnike na početku srednjoškolskog obrazovanja i do danas su ustrajni, no, želje za odlaskom na fakultete različite su. U Tehničku školu Čakovec krenuli su s nadom da će steći puno znanja, što se sada i ostvaruje. Život pun unutar razredne empatije, u skladu i harmoniji poput žuborećeg potoka koji žubori i vrvi životom. To su riječi koje ovi elektrotehničari koriste u opisu svog odjeljenja.
Nastavljaju biti romantični kad kažu da su im lica suncem obasjana, puna života i radosti, a ptice pjevaju aleluja. Tko bi rekao da polaze tehnički smjer? Citarajući Ivana Gundulića, opisuju i svoju slobodu: O lijepa, o draga, o slatka slobodo. Vole slobodu i zato uče voleći život, stečeno znanje i iskustva koja su im otvorenih srca podarili profesori. Osobito su zahvalni svom razredniku Draženu Janžeku na kojeg često misle kad je na svojim maratonskim natjecanjima. Oni su: Dino Bogdan, Karlo Đaković, Filip Frančić, Marin Goričanec, Dino Halabarec, Dino Janušić, Jura Jurović, Valentino Kočila, Dino Križaić, Miljenko Krnjak, Marko Kutnjak, Robert Lehkec, Zoran Martinčević, Boris Novak, Julijan Novak, Tomislav Perčić, Nino Pustić, Dorian Srnec, Mateo Sutnjak, Deni Štromar i Mihael Zanjko. Predstavnici tog razreda gostovat će u programu Radija 1 u utorak, od 17.30 sati.
Prošlotjedni gosti u programu Radija 1 bila su četvorica maturanata iz 4.ET3 razreda Tehničke škole Čakovec. Ugodno društvo u eteru bili su Bernard Novak, Marko Rojko, Stephan Šalamon i Mihael Murković. (l)

Izvor: 3057