Pozornica 23.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Tehnička škola Čakovec, 4.ST1

Maturanti su i računalni tehničari za strojarstvo iz čakovečke Tehničke škole. Okupljeni u 4.ST1 razredu, došli su do kraja srednjoškolskog obrazovanja i sada su pred njima obrane završnih radova i polaganje državne mature. No, u svakom trenutku spremni su opisati svoj razred i istaknuti dobre pojedince.
Njihov Mihael Kelnarić tri je puta bio državni prvak u motocrossu, a Mihael Goričanec i Benjamin Horvat odlični su u tehničkoj mehanici. Odmjerili su se ove školske godine na Državnom natjecanju u Zagrebu i postigli odlično drugo i šesto mjesto. Jedan je neslužbeni rezultat vezan uz 4.ST1 - prema glasovima profesora, bili su najbolji razred na početku svog srednjoškolskog obrazovanja.
Odlikaši ovog razreda već po tradiciji su Mihael Čanadi, Mihael Goričanec, Benjamin Horvat, Danijel Višnjić i Ivan Vrbičić. Ističu da su više puta zajedno bili na izletima, od kojih su im najdraži odlasci u glavni grad. Najbolji doživljaj u životu bio im je maturalac u Španjolskoj. Osam zajedničkih dana proveli su u veselju i razgledanju gradova u Italiji, Francuskoj i Andori.
Posebnu zahvalnost na kraju obrazovanja u Tehničkoj školi Čakovec upućuju razredniku Dragutinu Kelinu koji im je pružao stalnu podršku i bio im glavni motivator. Većina učenika nastavit će obrazovanje na studijima strojarstva unutar ili izvan granica domovine, dok se nekolicina nada zaposlenju ubrzo po završetku srednje škole. Imaju i svoj razredni bend, bave se nogometom i košarkom u slobodno vrijeme, a kad su zadnje četiri godine dolazili na nastavu - onda su obveze izvršavali redovito i savjesno.
Oni su Matija Bistrović, Dino Buhanec, Mihael Čanadi, Mihael Goričanec, Benjamin Horvat, Benjamin Horvat, Jakov Jambrović, Matija Jambrović, Mihael Kelnarić, Luka Kočiš, Karlo Kramar, Edo Krnjak, Tomislav Kolmanić, David Mihoci, Alen Novinščak, Patrik Pavleković, Mateo Perčić, Jasmin Poturić, Karlo Sinković-Gašparić, Antonio Škvorc, Mihael Šoštarić, Danijel Višnjić, Damir Vlahek, Branimir Vrbanec i Ivan Vrbičić. Njihovi predstavnici gostuju u programu Radija 1 u utorak, od 17.30 sati. Gosti prošlotjedne emisije bili su maturanti 4.ET2 razreda Tehničke škole Karlo Šoltić, Damir Kundih i Hrvoje Vugrinec.

Izvor: 3082