Pozornica 30.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

TREPS FESTIVAL

Redaju se nagrade i priznanja za čakovečki Studio suvremenog plesa Teuta, a u najnovije ubrajaju tri prve nagrade na Treps festivalu 2014. - 11. susretu plesnih grupa održanom u Zagrebu. U njih se ubraja posebna nagrada plesaču Vilimu Poljancu kojeg je umjetnički žiri predvođen Dinkom Bogdanićem izdvojio kao najboljeg i dodijelio mu nagradu za izvrsnost izvedbe.
U organizaciji Trešnjevačke plesna scene Centra za kulturu Trešnjevka, održan je program u kojem je nastupilo tisuću plesača iz cijele zemlje i odmjerilo se u četiri plesne kategorije. Sve Teutine koreografije potpisuje Nikolina Mekovec, a prva od nagrada je ona za izvedbu U rukavu u kategoriji djece. Koreografiju su izvele Ema Kranjec, Mirna Novoselc, Lucija Tot, Asja Vidović, Jana Mesarić, Ana Franin, Ela Radović, Ena Mekovec, Ivana Jarni, Erin Horvat, Meri Mikac, Tonka Pasarić i Bruna Vaser.
Koreografija Njezina kosa osvojila je prvu nagradu za u kategoriji mladi. Plesali su Franciska Telebar, Dorotea Koščak, Marta Fažon, Tonka Novoselc, Marta Frlin, Jana Slaviček, Ivana Jarni, Dora Pajić, Lucija Naranđa, Mija Milak i Vilim Poljanec.
Posebna nagrada za Teutu bila je ona koja je pripala 16-godišnjem Vilimu Poljancu za izvrsnost izvedbe.
Ovaj učenik Gimnazije Josipa Slavenskog, nakon završene Osnovne baletne škole pri Umjetničkoj školi Miroslav Magdalenić u Čakovcu, svoju veliku želju za plesom utažio je u Teuti.
- Vilim je prvi put nastupio na Susretima i odmah je izabran među najbolje. Slutila sam ovakav scenarij jer on zrači posebnošću i energijom koja osvaja publiku. Iznimno je talentiran, predan plesu i pokretu. Svi smo ponosni na njega, ističe Nikolina Mekovec.
Višestruke nagrade osigurale su Teutinim plesačima da nastupe na Gala večeri plesa u kojoj se predstavljaju pobjednici ovog festivala. Ona će biti održana 14. prosinca, no, suvremeni ples ovog studija srest ćemo već u danima obilježavanja Dana grada Čakovca. Prije toga, plesat će na 3. plesnom festivalu u Zadru.
A. Ličanin

Izvor: 3083