Pozornica 04.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

U Čakovcu obilježen svjetski dan oralnog zdravlja

S ciljem osvješćivanja javnosti o važnosti očuvanja oralnog zdravlja, prevencije karijesa i paradontnih bolesti te redovitog odlaženja stomatologu, Hrvatsko društvo za dječju i preventivnu stomatologiju - Akcija stomatologa Međimurja, već devetu godinu zaredom obilježilo je 20. ožujak, Svjetski dan oralnog zdravlja. Oragnizatorica edukativne akcije i ove je godine mr. sc. Tanja Rosić, dr. dent. med.
Na čakovečkom Trgu Republike 20. ožujka održana je manifestacija Dan zdravog osmijeha u kojoj su sudjelovale stotine djece iz vrtića, osnovnih škola te sportskih klubova. U zabavno-edukativnom programu, uz ostale, nastupili su mališani Dječjeg vrtića Čakovec, vrtića Žibeki, Loptica, Bambi i Vrapčić te plesne skupine Vivona, Livi i Teuta. U program su se po prvi put uključili i polaznici Nogometne škole Međimurje kod kojih je, kao i kod ostale djece, posebno oduševljenje izazvao dolazak nogometaša zagrebačkog Dinama Jerke Leke, Josipa Pivarića i Domagoja Antolića, što se pokazalo punim organizacijskim pogotkom doktorice Rosić.
- Želimo da zdrav osmijeh bude zaštitni znak svih naših navijanja za hrvatsku nogometnu reprezentaciju na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Brazilu te da naši nogometaši budu zagovaratelji oralne higijene koja je preduvjet zdravog osmijeha, poručili su sudionici priredbe.
U zahtjevnoj organizaciji velike priredbe T. Rosić i ove su godine pomogle čakovečke odgojiteljice: predsjednica Društva „Naša djeca“ Čakovec Gordana Šoltić Siladi, voditeljice programa Sanja Vincetić i Suzana Kovač - članice kazališta Dječjeg vrtića Čakovec - Trinaestići, i brojni izvođači.
Velimir Kelkedi

Izvor: 3075