Pozornica 21.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Ususret KAM-u 2014.

Domaćini se u Prelogu pripremaju za Festival kazališnih amatera Međimurja KAM 2014. tijekom kojeg će se u preloškom Domu kulture od 11. do 13. travnja za nagrade natjecati 23 predstave i puno kazališnih amatera. Žiri će birati najbolju žensku te mušku ulogu, najbolji tekst, režiju i najpredstavu u cjelini.
U narednim brojevima lista Međimurje, u suradnji s Mirjanom Hržić, prof., predsjednicom organizacijskog odbora KAM-a, donosimo kratak pregled predstava koje će publika moći odgledati na ovogodišnjem festivalu.
Dječje gradsko kazalište iz Čakovca nastupa s predstavom Sedam Snjeguljica i patuljak, autora Tode Nikoletića i radatelja Dejana Buvača. Bajku okrenutu naglavačke glumačkim će jezikom ispričati Ana Zrna, Kristin Tkalčec, Matea Varga, Đesika Kolarić, Margareta Baksa, Veronika Mesarić, Sonja Kolarić, Nera Trstenjak, Mihael Posedi, Sara Sečan te Jan Kekez.
Kulturno-umjetničko društvo Kaštel iz Pribislavca prikazuje predstavu To je ne razlog da se ne trinknemo Franje Oreškog. O čemu pričaju i razmišljaju dvojica noćnih čuvara na radnom mjestu gledateljima će dočarati glumci Tomislav Horvat i Franjo Oreški.
KUU Društvo žena Gornejg Kraljevca predstavlja se kazališnim komadom Štefanije Jambrošić Čiščeju je došel kraj. Priča je to o čistačici koja odlazi u mirovinu i rezimira dugi niz radnih godina. Čistačicu glumi Katarina Šimunić, a ostale uloge tumače Marija Varošanec, Ljiljana Jambrošić, Milena Granatir, Mirjana Kuzma, Marija Varošanec, Biserka Kovačić i Leona Kovačić.
Predstavom nepoznatog autora Ženska pravica na KAM 2014. dolaze glumci HKUD-a Goričan. Tekst je adaptirala i režirala Katarina Pintarić, a uloge tumače Vlado Pahek, Marija Andročec, Marija Detoni, Ivan Posedi, Đurđa Marton i Marija Ševa. U centru radnje je žena koja se bori za svoje slobode - protiv vlastitog muža...
HKUD Sveti Martin daje predstavu Nele Eržišnik u režiji Anđelke Klemenčić Nema kruha bez motike. U seosko domaćinstvo djeda Marka ušla je kriza, a s njom i štednja... Kako se s time nose različite generacije tumače glumci Mladen Tišljarić, Branko Perčić, Branka Horvat, Mihaela Novinščak, Katarina Koraj, Goran Zadravec, Nebojša Oletić i Marija Palić.
KUD Seljačka sloga iz Donje Dubrave ove se godine predstavlja kazališnim komadom Ljubav i kalamper autora Stjepana Škvorca i redateljice Štefice Kovač. Tekst je adaptirao Željko Kovač. Glumci će dočarati atmosferu u velikoj, siromašnoj obitelji te put k ostvarenju jedne davne želje...
Željka Drljić

Izvor: 3073