Pozornica 11.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Ususret KAM-u 2014.

Na ovogodišnjem Festivalu kazališnih amatera Međimurja - KAM 2014., natjecat će se i kazališna družina KUD-a Kaštel iz Pribislavca s predstavom To je to, autora i redatelja Franje Oreškog. Dramski će komad gledatelje KAM-a u Prelogu odvesti u obitelj u kojoj se pletu intrige oko nasljedstva. Uloge tumače Tomislav Horvat, Tomislav Borko, Lucija Dokleja, Marko Belec, Aleksandra Oreški, Dragica Mihalković i Saša Oreški.
U Preloškom Domu kulture posljednjeg dana KAM-a, 13. travnja nastupit će glumci Priločke amaterske scene s predstavom Nagradna igra, autora Božidara Glavine (režija Dejan Novak). Predstava se bavi karakterima, položajem žene u obitelji, međuljudskim odnosima, neizvjesnostima, ekonomskom ovisnošću, nadom, vjerom u sebe, odškrinutim vratima i rješenjima koja stoje iza njih, pitanjem koliko nam u određenom trenutku treba hrabrosti... Glume Vlado Kovač, Miljenka Setnik te Ivica Novak.
KU Seljačka sloga iz Preloga na KAM dolazi i s predstavom Klaudije i Suzane Lacković Ludi snovi.
Što sve može proizvesti ljudski um sanjajući i odražavajući stvarnost dočarat će Kristina Kraljić, Zlatko Hržić, Klaudija Lacković, Miroslav Vargek, Benjamin Mihoci, Patricija Mirić, Tamara Repalust, Veronika Mikulan, Mihael Jurčec, Mateja Križaj, Dominik Petković, Srećko Lacković, Ivan Novak, Nenad Lacković, Davor Verli i Viktorija Oto.
Kazališna družina KUD-a Katruže iz Ivanovca natječe se s predstavom Prfkači, autora i redatelja Đure Horvata.
Tko je pekao prfkače i za koga i što sve stoji iza tog čina naklonosti prikazat će glumci Stjepan Barlović, Anica Mesarić, Ivan Beč, Ranko Žganec, Marija Tomašić, Lea Črep, Jurica Car, Neven Višnjić i Đuro Horvat.
Ovogodišnji KAM zaključuje predstava KUD-a Žiškovec To ti je lajf autorice Tine Kosi. Adaptaciju teksta i režiju potpisuje Marina Ninić. Tragikomediju koja opisuje život troje tinejdžera te rađanje presudne odluke prikazat će glumci Marija Zadravec, Andreja Toplek, Karlo Panić, Vlado Ninić i Viktorija Sršan.
GLUMAČKI
MARATON
Ljubitelji kazališnog amaterizma imaju na raspolaganju tri dana užitka: u petak, 11. travnja otvorenje KAM-a u preloškom Domu kulture zakazano je za 17 sati, nakon čega će se do 21.55 nizati predstave. Idućeg dana, 12. travnja program započinje u 13.30 (traje do 21.35), a posljednjeg dana KAM-a, u nedjelju (13. travnja) program počinje u 13 sati, dok će svečana završnica s dodjelom nagrada biti u 22 sata. (žd)

Izvor: 3076