Pozornica 30.06.2016. 08:04. Zadnja izmjena: 30.06.2016. 08:06.

Aktivni Slogaši

Velik broj folklornih nastupa KUU "Seljačka Sloga" iz Nedelišća

U proteklom mjesecu KUU "Seljačka Sloga" iz Nedelišća ostvarila je velik broj folklornih nastupa, a gostovanje na međunarodnoj večeri folklora u poznatim mađarskim toplicama Zalakaros jedan je od folklorašima najdražih nastupa. Tamo su pjesmom i plesom prikazali bogatu kulturnu baština međimurskog kraja kroz cjelovečernji koncert za domaćine i turiste dok su prije same manifestacije uživali u kupanju i druženju toplicama.

S prikazom narodnih pjesama i plesova međimurskog kraja bili sU gosti proslave 85. godišnjice FS Vinko Korže u slovenskim Cirkovcima, s kojima Slogaši imaju podužu suradnju, a koja je i okrunjena 1971. godine potpisivanjem "Povelje o bratimljenju" dviju udruga. Svoje koreografije otplesali su i na 19. folklornoj manifestaciji "Peli in plesali so jih moja mati" također u republici Sloveniji kod tamošnjeg Kulturno turističkog društva iz mjesta Moščanci. 

Čuvajući kulturnu baštinu svog zavičaja, "slogaši" i nadalje prenose glas o ljepoti međimurske popevke, plesa,običaja i narodnih nošnji, te promoviraju svoju općinu diljem lijepe naše i izvan nje, a prije svega slogu i zajedništvo svih njezinih članica i članova.