Pozornica 05.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:59.

Veliki Naš mali kaj

U srijedu, 20. studenoga u Osnovnoj školi Mursko Središće održan je jubilarni, deseti po redu Naš mali kaj na kojem su sudjelovali učenici iz 16 međimurskih osnovnih škola te gosti iz OŠ Kneginec Gornji, OŠ Vladimir Nazor iz Svetog Ilije i Dvojezične OŠ iz Lendave.
Ovaj vrijedan projekt kojemu je cilj njegovanje kajkavskog izričaja prije punih deset godina osmislila je profesorica Sonja Vršić, a sada se sa sigurnošću može reći da je Naš mali kaj konačno odrastao i postao velik.
Na jubilarnom susretu održano je nekoliko radionica - ilustratorska koju je vodila Smiljana Čoh, radionica pisanja proze pod vodstvom Kristiana Novaka, fotografska pod budnim okom Davora Žerjava i Davorina Mancea te jezična radionica koju su vodili Ivan Leček i Stjepan Hranjec.
U okviru programa, nakon prezentacija radionica, održan je kviz Smo kaj pozabili?, predstavljena su dva nova naslova zavičajnih pisaca - Kristiana Novaka i Blaženke Filipan Žignić, kao i rezultati literarnog i glezbenog natječaja Zviraju reči i Pjesma zvoni. U kasnim večernjim satima, deseti Naš mali kaj završen je podjelom zahvalnica i međimurskom pjesmom koju je povela ravnateljica OŠ Mursko Središće Marija Trstenjak. U ime Grada, sudionike Našeg malog kaja pozdravio je gradonačelnik Dražen Spak.
V. Trstenjak

Organizacijski odbor
Osim ravnateljice Marije Trstenjak i voditeljice projekta Sonje Vršić, u organizacijskom odboru jubilarnog Našeg malog kaja bili su profesori i učitelji Ivan Leček, Srebrenka Puklavec Trstenjak, Maja Hajdarović, Tatjana Barat, Ivica Majsan, Biserka Hren i Nenad Hajdinjak. (vt)

Izvor: 3058