Pozornica 31.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

VESELI MEĐIMURCI: Kotur novi predsjednik

Kulturno-umjetnička udruga Veseli Međimurci održala je svoju redovnu godišnju izbornu skupštinu kojoj su nazočili i brojni gosti iz prijateljskih udruga.
Dosadašnji predsjednik Miljenko Zelen-
baba podnio je izvješća o aktivnostima i realiziranim programima u prethodnoj godini, a najviše rasprave bilo je oko trenutne financijske situacije i problema koji su iz toga proizašli.
U raspravu se uključio i Gordan Vrbanec, predsjednik Gradskog vijeća Čakovca koji je, između ostalog, rekao da će se ti problemi u suradnji s Gradom nastojati riješiti u što kraćem roku i udruzi s dugododišnjom tradicijom omogućiti nesmetano djelovanje u narednom razdoblju.
Od aktivnosti koje je Udruga ostvarila u prethodnoj godini bitno je spomenuti da su Veseli Međimurci uz mnogobrojne nastupe, obilježili i značajan jubilej, 60-godišnjicu postojanja, kontinuiranog rada i kulturno-umjetničkog stvaralaštva, svečanim programom pred prepunom dvoranom Centra za kulturu u studenom prošle godine.
Isto tako, osnovana je i ženska vokalna skupina koja je svoj zapažen nastup ostvarila na ovogodišnjoj predsmotri Međimurske popevke u Murskom Središću.
Na prošlotjednoj skupštini izabrano je i novo vodstvo Udruge. Dosadašnji predsjednik Miljenko Zelenbaba povukao je svoju kandidaturu za naredni mandat te podržao novog kandidata, mladog i uspješnog Nikolu Kotura, voditelja i koreografa Udruge, koji je jednoglasnom odlukom prisutnih članova skupštine i izabran.
Novi Upravni odbor Veselih Međimuraca djelovat će u narednom razdoblju u sljedećem sastavu; Nikola Kotur, predsjednik, Martina Kuretić, dopredsjednica, Biserka Tisaj, tajnica, Spomenka Lisjak-Bedić, blagajnica, uz članove Odbora u sastavu: Miljenko Zelenbaba, Gordana Kolarić, Silvana Milly, Martina Seršić, Franjo Sedlar, Željko Kolarić i Neven Kolarić. (KŠ)

Izvor: 2866