Pozornica 17.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Vrijeme je za folklorne ansamble

U godini u kojoj slavi 65 godina aktivnog rada, Hrvatski sabor kulture organizira jubilarni, 20. susret hrvatskih folklornih ansambala koji će biti održan ovog vikenda, 19. i 20. listopada u čakovečkom Centru za kulturu. Već po tradiciji, partner organizacije je Zajednica HKUU-a Međimurske županije, a suorganizatori KUD Kaštel iz Pribislavca i Hrvatsko društvo skladatelja.
Susret folklornih ansambala vrhunac je višemjesečnog rada i održanih županijskih smotri te predstavlja jedinstvenu priliku da se na jednom mjestu vidi presjek onog što se ove godine događalo na folklornoj sceni u Hrvatskoj. U programu u Čakovcu sudjelovat će 12 folklornih ansambala iz cijele zemlje te gosti iz Slovenije i Vojvodine - ukupno 590 plesača.
Otvorenje susreta predviđeno je u subotu, 19. listopada, u 17 sati, kada će se odvijati prvi dio programa, a nastavak je u nedjelju, u 11 sati. Koncert će u subotu svojim nastupom upriličit i Hrvatski gajdaški orkestar, a na pozornici će tijekom dva dana svoj program predstaviti ansambli i KUD-ovi iz Mihovljana, Garešnice, Slavonskog Broda, Jakšića, Šiljakovine, Sesveta, Splita, Karlovca, Koprivnice, Zaboka, Varaždina i Jezera s otoka Murtera.
Susret će pratiti tročlana prosudbena komisija u sastavu: Ivan Goran Matoš, Katarina Bušić i Tomislav Habulin koji će svoja mišljenja iznijeti na okruglim stolovima nakon koncerata i u pisanim izvješćima.
Susret financiraju Ministarstvo kulture, Međimurska županija i Grad Čakovec. Besplatne ulaznice mogu se podići na blagajni Centra za kulturu. (al)

Izvor: 3051