Pozornica 23.05.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:44.

Završeni dani maturanata

Vrijeme se protivilo njihovoj želji da posljednje zajedničke srednjoškolske dane provedu na otvorenom, okupani suncem i dobrim raspoloženjem. No, nisu dopustili da se provod u Danima maturanata odvija slučajno. Sami su se pobrinuli za dobro raspoloženje i susrete na dogovorenim mjestima. Maturanti Međimurske županije koji u nastavnoj godini 2013./2014. završavaju svoje obaveze u srednjoj školi i u danima kad čitate ovaj tjednik polako pripremaju ili već pišu ispite državne mature, svoje mladenaštvo i opuštenost polako i sigurno ostavljaju za vremena koja će se spominjati.
Njih stotine u Danima maturanata - Coolijadi 2014., u organizaciji Policijske uprave međimurske i brojnih partnera, jednakim uniformama obilježili su svoje razrede. Završnicu su imali u petak, kad su se svi pridružili zajedničkom mimohodu, a potom i zabavi uz svirku srednjoškolaca u sportskoj dvorani Graditeljske škole. Proglašeni su tom prilikom najmaturantica i najmaturant te najrazred ove školske godine, sve zahvaljujući trotjednom biranju putem kupona, telefonskog servisa i ocjenjivanja građanskih ophodnji.
Najviše glasova u izboru za najmaturanticu i najmaturanta osvojili su Sandra Kovač iz 4.B i Karlo Kocijan iz 4.HT razreda - oboje iz Ekonomske i trgovačke škole Čakovec. Nagrađeni su tablet računalima, a njihovi će razredi zajedno na dnevno kupanje na Gradskim bazenima Marija Ružić u Čakovcu. Najrazredom proglašen je 4.A razred Srednje škole Čakovec koji je ujedno prva generacija maturanata ove srednje škole osnovane prije četiri godine. Čestitke su im uputili čelnici Međimurske županije i Grada Čakovca, Policijske uprave međimurske i Gimnazije Čakovec, kao ovogodišnjeg partnera u organizaciji Dana maturanata. (AL)
Snimio D. Lesar

Izvor: 3082