Pozornica 28.12.2016. 08:11. Zadnja izmjena: 28.12.2016. 08:18.

Godišnji koncert u Čakovcu

Ženska vokalna skupina KUU Veseli Međimurci zvonkim glasovima zagrijala srca

I ove godine članice Ženske vokalne skupine KUU Veseli Međimurci koncertom za kraj godine odlučile su zahvaliti svima koji su ih pratili i podržavali posljednjih dvanaest mjeseci. Atmosferu u izložbenom salonu Muzeja Međimurja Čakovec djevojke su božićnim napjevima zagrijale odmah na početku, a potom je uslijedila prava glazbena poslatica.

Djevojke predano rade i lijepo je što godinu mogu završiti ovim koncertom za koji je, sudeći po brojnoj publici, vladao velik interes, rekao je Dejan Buvač, predsjednik Upravnog odbora Zajednice hrvatskih kulturno - umjetničkih udruga Međimurske županije i predsjednik Upravnog odbora Hrvatskog sabora kulture.

Vokalnu skupinu čine Andrea Ščapec, Tihana Novak, Barbara Milly, Julija Pintarić, Kristina Gal, Ivana Čurila, Lidija Posavec, Lucija Jambrović, Jelena Gornik, Katarina Milly, Martina Seršić Srpak, Martina Kurelić Sedlar, Maja Mihalic, Ana Šestak, Katrin Kotur, Srebrenka Šenji i Klaudija Jurčec.

Izložbeni salon bio je ispunjen do posljednjeg mjesta

Ove godine nastupile su i na 13. Susretu malih vokalnih sastava i na 1. Međunarodnom zborskom natjecanju i festivalu Croatia Cantat na kojem su u kategoriji folklorne i popularne zborske glazbe osvojile dva srebra.

Sve češći nastupi i nagrade s kojima se vraćaju kući svjedoče da je riječ o mladom i perspektivnom sastavu kojim se može podičiti Čakovec, ali i cijelo Međimurje.

Veseli Međimurci osnovani su 1949. godine i danas su jedna od najstarijih Udruga u našoj županiji koja je kroz 67 godina rada u svoje redove prigrlila generacije folkloraša, tamburaša, glumaca i pjevača.