Svakodnevica 27.06.2016. 08:32. Zadnja izmjena: 27.06.2016. 08:35.

Vučetinec

Dvorište Dragutina i Sanje Končić ukrašavaju ruže kao iz bajke

Vozeći se kroz Vučetinec već s glavne ceste pogled privlači savršeno uređeno, gotovo bajkovito, dvorište supružnika Dragutina i Sanje Končić u kojem dominiraju prekrasni grmovi ruža u cvatu. Nakon godina provedenih radeći u inozemstvu, točnije u Njemačkoj, dane pred mirovinom Dragutin provodi u svojoj oazi mira u Vučetincu gdje je zadovoljstvo pronašao u vrtlarenju i brigi o svom dvorištu s kojeg se prostire pogled na šumarke jurovečkog kraja.

Posebnu pažnju posvećuje draguljima svog dvorišta – ružama, pa smo ga i mi tako zatekli s vrtnim škarama u rukama kako s posebnom pozornošću i ljubavlju obrezuje ocvale ruže. Prekrasne ruže koje su, osim po intenzivnim bojama i ugodnom mirisu posebne po svojim dugim stabiljkama, Dragutin redovito obrezuje kako bi, kaže, one mogle dalje rasti i poticati nove pupoljke.

Osim o cvjetnjaku brigu vodi i o uređenju okućnice, velikog travnjaka, voćnjaka i vrta bogatog domaćim povrćem, što ga, kaže, uveseljava i opušta, a u uređenju mu uvijek rado pomaže supruga Sanja s kojom je svaki posao lakši i ugodniji.