Svakodnevica 28.08.2017. 21:47. Zadnja izmjena: 28.08.2017. 21:49.

Uređenje dvorišta

Jadranka Drk iz Miklavca majstorica je za sve

- Sve što vidite u mojem dvorištu, svaki detalj, od betonskih tlakovaca, do figurica, tegli za cvijeće, sama sam, uz nešto malo pomoći supruga Dragutina, svojim rukama napravila i postavila, rekla nam je Jadranka Drk iz Miklavca, ponosno pokazujući prekrasno uređeno dvorište, smješteno na samom kraju jedne od seoskih ulica. Iako domaćica, Jadranka se, budući da je suprug uglavnom na terenu, ne ustručava ozbiljno primiti klasičnih "muških poslova" i alata, od betoniranja, do rada fleksericom, ili motorkom.

- Ja i suprug imamo svaki svoj alat, i ne daj Bože da uzme nešto moje, pomalo u šali kaže Jadranka, pokazujući nam svoj najnoviji uradak, betonske tegle neobičnog oblika ispunjene nježnim vinkama, cvijećem koje prevladava njezinim dvorištem.
- Za izradu ovakve tegle nije potrebno puno vremena niti posla. Dovoljno je imati standardnu plastičnu teglu za cvijeće oko koje se omota filc uronjen u cementnu smjesu. Nakon oblikovanja u željeni oblik i kratkog sušenja, tegla je spremna za korištenje. Čim se osuši, može se obojiti, ali ja najviše volim prirodnu boju cementa. I inače ne volim pretjerano šarenilo, želim da sve ima nekakav smisao i sklad, kaže Jadranka, pokazujući nam usput stotine detalja koje je sama osmislila i napravila.