Svakodnevica 07.03.2017. 07:12. Zadnja izmjena: 07.03.2017. 07:23.

Dom za starije i nemoćne osobe

Preložanka Angela Grivec : Nigdar mi je ne bilo tak lepo kak ve!

Preložanka Angela Grivec posljednja tri mjeseca postala je "Čakovčanka", živi u Domu za starije i nemoćne. Vedra i energična osamdesetdvogodišnjakinja ističe da joj je odluka o preseljenju promijenila život - i to nabolje.

-Nigdar mi je ne bilo tak lepo. Niti dok sam bila puca. Uživam v svakom danu, ozarena lica naglasila je naša sugovornica. U vrlo kratkom roku sklopila je mnoga prijateljstva, što ju posebno raduje jer je po prirodi druželjubiva i obožava biti okružena ljudima. Osim u ćaskanjima po hodnicima, uživa i u brojnim domskim aktivnostima u koje je uključena od samog početka. No, ni kada je sama u svoja četiri zida ne može se požaliti na dosadu. Vid ju još uvijek dobro služi pa vrijeme rado provodi heklajući.

- Heklanjem se bavim posljednjih desetak godina. Prije sam radila i goblene, prela sam, plela cekere od ljuščinja..., nabraja vješta umirovljenica koja voli istraživati i neprestano izmišljati nove muštre i oblike, a svom se hobiju aktivnije posvetila prije osam godina kada je postala udovica. Na pitanje je li na pomolu kakva simpatija ili potencijalna romansa u Domu, simpatična Angela rezolutno odmahuje glavom:

- Nema šanse da si ikada više nađem nekog muškarca. Zašto da kvarim ovo što sada imam? Ovo mi je najljepše razdoblje života, nasmijano je zaključila.