Svijet oko nas 17.11.2017. 13:19. Zadnja izmjena: 17.11.2017. 18:25.

Turizam

Mala Hiža iz Mačkovca i Urbanovo „Simply the best 2017.“

Turistička burza PUT jedan je od značajnijih hrvatskih turističkih susreta te dodjeljuje tradicionalnu godišnju nagradu za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu. Okupivši djelatnike iz agencijskog poslovanja, pružatelja turističkih usluga, hotelijerstva i restauraterstva te sustava turističkih zajednica i ove godine je dodijelila nagrade u 6 kategorija, a to su redom ugostiteljstvo, manifestacije, putnička agencije, inovativni projekti i osoba. Ove godine bilo je više od 250 nominiranih. Međimurska županija kao jedna od brzo rastućih kontinentalnih županija koja svoju bogatu turističku ponudu ima u sva četiri godišnja doba i na 19. Međunarodnoj poslovno-turističkoj burzi prepoznata je od strane struke.

U kategoriji Ugostiteljski objekti s ponudom tradicijske hrane i pića kao najbolja u kategoriji Simply the best 2017.“ restorana, osvojila je „Mala Hiža“ iz Mačkovca za izvrsnost u dugogodišnjem kreativnom i inovativnom pristupu ponudu tradicijskih jela korištenjem domaćih namirnica, čime je ostvaren bitan utjecaj na kreiranje gastronomske ponude Međimurja temeljene na istinskim vrijednostima lokalne gastronomske baštine. U kategoriji Manifestacija usmjerenih na eno-gastronomsku ponudu, „Urbanovo“ je osvojilo plaketu „Simply the best 2017“ za kvalitetu i osobitost manifestacije koja promovira vrhunska vina i tradicijska jela međimurskog kraja čime značajno doprinosi atraktivnosti i sadržajnosti turističke ponude Međimurja.

Nakon dobivenih nagrada kao EDEN destinacija, priznanja od švicarskih novinara, Međunarodne nagrade dobivenih od novinara proteklog tjedna u Solinu, Međimurska županija još je jednom dokazala da uz dugogodišnju tradiciju, vrhunsku enogastronomsku ponudu te neprestano ulaganje u turizam koji se provlači kroz 365 dana u godini, postepeno postaje poželjna turistička destinacija u koju dolaze različite interesne skupine.