Svijet oko nas 19.04.2017. 11:23. Zadnja izmjena: 19.04.2017. 11:30.

Stari Hrast

Otvara se pivovara Međimurski Lepi Dečki

I Čakovec je postao dio obitelji nezavisnog pivarskog svijeta. Ovih dana u industrijskom zdanju Stari Hrast počet će s radom pivovara Međimurski Lepi Dečki! Imenom zbog kojeg svi zastaju, Međimurci se nasmiju, a stranci upitaju, pivovara "Lepi Dečki" iskočila je na scenu pivarstva. Uz pivnicu Stari Hrast tako nam se smjestio pogon koji izrađuju domaće snage, Letina, a svi dobro znaju lokaciju zbog vrhunskih burgera i rebara. 

"S planovima smo krenuli još u ljeto 2016. Bilo je naporno, još uvijek i je, no nadamo se da ćemo krajem tjedna početi s prvom proizvodnjom" krenuo je u priču Danijel Radek, vlasnik Hrasta i pivovare. "Uz naš već poznati lager, Međimursko pivo, planiramo proizvoditi i još neke stilove, od Kaj-Ela, piva u stilu america pale ale koje ste probali već, do pšeničnog i tamnog lagera."

Uz cijelo postrojenje za preradu i kuhanje pive stiže i mobilna punionica za limenke iz Kanade tako da će pivo biti dostupno i u najboljoj mogućoj ambalaži već početkom ljeta, naravno uz standardne boce. "Međimursko pivo je već duže na tržištu kao takvo, proizvodnju trenutno imamo u jednoj drugoj pivovari koja ga za nas puni, a odjek među našim, pa možemo slobodno to reći, prijateljima je odličan" dodao je Krešo Biškup, marketingaš pivovare. "Krenuli smo prvo s građenjem brenda, imena i priče, a onda tek s proizvodnjom i distribucijom. Malo je to teži način, no već sad gotovo svi znaju za naše odlično pivo." 

Sama pivnica, odnosno prostor kafića "Stari Hrast" prenamijeniti će se u kušaonu, odnosno pravi brew pub, mjesto gdje direktno možete probati najsvježiju pivu, razne stilove na "pipi", odnosno točioniku. Samom kušaonom, turističkim obilascima pivovare i mjestom za nove događaje, pivnica Stari Hrast i pivovara "Međimurski Lepi Dečki" zasigurno će biti nova atrakcija grada Čakovca.

Izvor: Krešimir Biškup