Veliki odmor 27.02.2017. 10:54. Zadnja izmjena: 27.02.2017. 10:54.

Dobre vibracije

Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, 4.g: terenskom nastavom najbolje svladavaju gradivo

Prva generacija eksperimentalnog programa ekonomske gimnazije iz Ekonomske i trgovačke škole Čakovec smještena je u 4.g razredu. Kao razred su glasni i komunikativni što ponekad zamara nastavnike, ali zato je učenicima uvijek zabavno. Mnogi od njih aktivni su sportaši - dobri su u košarci, rukometu, tenisu, odbojci i nogometu, a vole i pjevati i plesati te se pod odmorom iz njihovog razreda često čuje pjesma. Imaju velik broj razrednih fora pa se u školi jako puno smiju, dok se na nastavi trude biti što bolji iako spoj ekonomskog i gimnazijskog smjera zna biti vrlo zahtjevan pa stoga nalaze razne metode učenja, odnosno prepisivanja. Kažu da su razrednici Dunji Siročić zbog toga priuštili puno problema, ali su sve nadoknadili dobrim vladanjem.

U sklopu projekta Active Communication Training In Vocational Education (ACTIVE) učenice iz 4. g razreda su s razrednicom posjetile Poljsku i Tursku te ugostile učenike iz Poljske na tjedan dana. Nemaju praktičnu nastavu, ali tri učenika iz razreda ljeti su sudjelovala u projektu Erasmus + te su proveli neko vrijeme u Ingolstadtu u Njemačkoj. Vole ići na izlete i ne pada im teško kada nastavnici stručnih predmeta organiziraju terensku nastavu da lakše svladaju gradivo. Prošle su godine u sklopu predmeta Odnosi s javnošću posjetili Radio 1 i našu redakciju, a u sklopu predmeta Bankarstvo vidjeli su kako rade Grawe osiguranje i PBZ banka u Zagrebu.

Oni su: Tatjana Androić, Ena Babić, Deni Bedić, Filip Beriša, Vivian Bister, Matija Čemerin, Danijela Katarina Dominić, Klara Đukes, Eva Jančec, Ilijana Jazvić, Ema Kolarić, Kristina Kontrec, Monika Kralj, Matilda Ljubić, Petra Mesarek, Lorena Mezga, Karla Miklautz, Nino Novak, Ines Oreški, Vjera Petrović, Paula Petković, Gita Šarić, Ema Škoda, Mailinda Vnuk, Tin Vodopija i Karlo Žganec.

TOP PET DOMAĆIH:

1.Zimmer frei - Hladno Pivo

2.Bile starke - Dječaci

3.Đurđevdan - Bijelo Dugme

4.Otvor ženo kapiju - Miroslav Škoro

5.Lipe cvatu - Bijelo Dugme

TOP PET STRANIH:

1.CoCo - O.T. Genesis

2.Another One Bites the Dust - Queen

3.Jay-Z & Kanye West - Ni**as in Paris

4.One Dance - Drake

5.Sorry - Justin Bieber

 

M.Bajs

1 Maturanti 4.g Ekonomske i trgovačke škole Čakovec

2 Prošlog utorka na Radiju 1 su gostovali maturanti 4.cp Gospodarske škole Čakovec Dorotea Kranjec, Ivana Furdi, Samanta Varga i Gabrijel Furdi