Veliki odmor 04.04.2017. 19:57.

Dobre vibracije

Srednja škola Prelog: Genijalci i humanitarci koji vole filozofirati

Složan i veseo je četvrti razred opće gimnazije Srednje škole Prelog. Iako su glasni i pričljivi, nastavnici ih vole i s veseljem ulaze u njihovu učionicu. Pod budnim okom razrednice Anice Antolek-Hrgar, prof.,dvadeset i dvoje učenika, koji za sebe skromno kažu da su genijalci, već četvrtu godinu postižu odlične uspjehe. Svake se godine predstavljaju dobrim rezultatima na županijskim natjecanjima, što ne iznenađuje jer je njihov razred pun potencijala. Zrače pozitivom, a kako su dobri i nesebični dokazali su i sudjelovanjem u brojnim humanitarnim akcijama. Ove su godine posjetili Dom za starije i nemoćne Mesmar te razveselili korisnike prigodnim programom.

Prošle godine imali su i predstavnicu na školskom Najglasu tako da su, osim po školskom uspjehu, odlični i u glazbi. Vole izazove i uvijek rado isprobavaju nove stvari poput ronjenja, planinarenja i glume, a većina ih obožava vježbanje pa često odlaze u teretanu.

Razred su koji aktivno sudjeluje u raznim polemikama. Pod vodstvom Marijana Lazara, prof., te uz pomoć Marije Grabant, prof., održali su radionicu Filozofski cafe tijekom koje su raspravljali o aktualnim temama. Tijekom posljednje četiri godine jako su se zbližili i tužni su što se uskoro rastaju. Oni su: Nikola Bogdan, Lucija Brisar, Adriana Bratić, Sabina Golubić, Dominik Haramija, Melissa Hemar, Bruno Horvat, Igor Horvat, Klara Horvat, Nives Hošnjak, Marin Jakupak, Ivona Jelačić, Lara Kalšan, Maja Kos, Ana Mičić, Lucija Mihoković, Damjan Pandur, Lovro Rašan, Sara Štampar, Marko Štefan, Jakov Trstenjak i Klara Vukina. 

TOP PET DOMAĆIH

1.Heroj ulice - Prljavo Kazalište

2.Afrika - Dino Dvornik

3.365 - Saša, Tin i Kedžo

4.Đurđevdan - Bijelo Dugme

5.A ti još plačeš - Majke

TOP PET STRANIH

1.Another brick in the wall - Pink Floyd

2.Shape of you - Ed Sheeran

3.Heathens - Twenty one pilots

4.Cheap thrills - Sia ft. Sean Paul

5.Cake by the ocean - DNCR