Veliki odmor 14.05.2018. 23:13. Zadnja izmjena: 14.05.2018. 23:17.

Poreč

Vilim Srnec i Vito Križaić državni prvaci!

Dvjesto pedeset najboljih mladih tehničara Hrvatske okupilo se u Poreču na 60. državnom natjecanju. Međimursku županiju je predstavljalo 17 učenika, 12 županijskih pobjednika te pet po broju bodova najboljih drugoplasiranih učenika.

Prva mjesta i nagradni boravak na Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici u području Strojarske konstrukcije osvojio je Vito Križaić (7.raz.) iz III. OŠ Čakovec, mentor Zvonko Ljubić i u području Elektrotehnika, Vilim Srnec (8.raz.) iz OŠ Nedelišće, mentorica Smiljana Colar.

U području Maketarstvo i modelarstvo za učenike 5. razreda predstavljali su nas Marta Vinko iz OŠ Selnica (Dubravka Žignić Resman), Josip Đeri iz OŠ Šenkovec (Mihaela Novak) i Judita Herc (Renata Martinec) iz OŠ Sveta Marija s istim brojem bodova podijelili su peto mjesto.

Učenici 6. razdreda natjecali su se u području Graditeljstvo, gdje je naš predstavnik Rok Škoda iz OŠ Draškovec, mentorica Katica Mikulaj Ovčarić osvojio 15 mjesto.

U području Obrada materijala, Lukas Kraljić (7.r.)  iz OŠ Selnica, mentorica Dubravka Žignić Resman, osvojio je 13 mjesto. Lovro Žganec iz OŠ Mursko Središće u području Elektronika, mentor Sanjin Tomšić s još dvoje učenika podijelio je peto mjesto.

U području Robotika natjecali su se zajedno učenici od 5. do 8. razreda. Ema Hatlak (7.r.) iz OŠ Prelog, mentor Milan Zvonar, uglavnom među učenicima osmih razreda bila je sedamnaesta. U P- programu iz područja izvannastavnih i izvanškolski aktivnosti u kojima se natječu zajedno učenici od 5. do 8. razreda u području Fotografija, Elena Zeman (6.r.) iz OŠ Sveti Juraj na Bregu, mentorice Renata Martinec i Vera Moharić osvojila je 5. mjesto, a Tea Horvat (8.r.) iz OŠ Draškovec, mentorica Katica Mikulaj Ovčarić 8. mjesto.

Hrvoje Vurušić (8.r.) iz II.OŠ Čakovec, mentor Gordn Bartolić u području Robotsko spašavanje žrtve osvojio je 7. mjesto. U Automatici, Marko Borković (8.r.) iz I.OŠ Čakovec, mentor Josip Šipek bio je devetnaesti.

Barbara Vinković (8.r.) iz OŠ Sveti Juraj na Bregu, mentorica Renata Martinec, dijeli četvrto mjesto s drugim najboljim radom i s izvrsnom obranom rada ali s malo slabijim rezultatom iz testa znanja. Naš drugi predstavnik Jan Haček (8.r.) iz OŠ Sveti Martin na Muri, mentorica Dubravka Žignić Resman osvojio je petnaesto mjesto.

Učenici sedmih razreda iz OŠ Kotoribe, Emanuel Hederić i Nika Buljan u području Radokomunikacije osvojili su jedanaesto i trinaesto mjesto. Mentor iz škole im je bio Dado Gres, a vanjski mentor Vladimir Vinko iz Radiokluba „Međimurje“.  Kao ocjenjivač u području Robotika radio je Enes Bektešević, u području Strojarske konstrukcije, Kristijan Ovčarić, dok je Jelena Tuksar kao članica Državnog povjerenstva za provođenje natjecanja vodila područje Radiokomunikacije.

Izvor: žm