Život udruga 07.07.2016. 08:31.

Moliti otvorena srca

Članovi Društva distrofičara na V. Međunarodnom hodočašću osoba s invaliditetom u Međugorju

Kao i protekle dvije godine, tako i ove, članovi Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida, Čakovec a i ostali zainteresirani, sudjelovali su na V. Međunarodnom hodočašću osoba s invaliditetom u Međugorju. Hodočašće je kao i ranije organizirala udruga „Susret“ iz Čitluka i trajalo je 4 dana, od 9. do 12. lipnja. 

Ovogodišnjem hodočašću prisustvovalo je više od 1.600 hodočasnika iz cijelog svijeta. Svi su imali samo jedan cilj: moliti otvorena srca, dopustiti da mir i radost uđe u nutrinu svakog pojedinca. U petak, od devet sati ujutro započelo je okupljanje i predstavljanje sudionika hodočašća po grupama te službeno otvaranje V. Međunarodnog hodočašća osoba s invaliditetom. DDICP Čakovec predstavila je predsjednica Miljenka Radović, mag. iur., udruga žena „Turen“ iz Podturna, s pjesmom „Padaj s neba roso sveta“, i Klaudija Kozol. Klaudija je, kao i prošle godine za tu prigodu napisala kratak stih, dirljiv u srce. U poslijepodnevnim satima, svi koji su bili u mogućnosti usprkos kiši, uputili su se na brdo Križevac, gdje su prisustvovali molitvi krunice, a ostali koji nisu bili u mogućnosti, priključili su se molitvi KRIŽNOG PUTA u dvorani Ivana Pavla II.

Subota je bila rezervirana za molitvu SVETE KRUNICE na brdu Ukazanja, dok su se u nedjelju hodočasnici oprostili od Marije. Nakon svete mise koja je služena na vanjskom oltaru uputili su se kući.