Život udruga 17.12.2016. 09:45. Zadnja izmjena: 17.12.2016. 09:55.

Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Društvo distrofičara održalo sjednicu, podijeljena priznanja i promijenjen naziv udruge

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Čakovec, uz svečano obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, održalo je 3. prosinca redovnu sjednicu Skupštine u Hotelu Kralj Donjem Kraljevcu.

Skupštinu je sazvala predsjednica Društva, Mljenka Radović, mag.iur., koja je pozdravila sve prisutne, a posebno goste i uzvanike i to predstavnike Društva distrofičara invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida, Varaždin, Udruge invalida Koprivničko - križevačke županije te svećenika župe Svetog Jurja u Trnju, Darka Kelemenića. Skupštini je prisustvovalo 123 članova, a sve predložene odluke donese su jednoglasno.

Predstavljen je i prihvaćen Plan i program rada za 2017. godinu sa financijskim planom koji sadržava niz socijalnih usluga i aktivnosti, a koje će se nastaviti pružati u slijedećoj godini: usluga osobne asistencije, usluga pomoći u kući, usluga pomoćnika u nastavi, usluga poludnevnog boravka, usluga logopeda, usluga pravnog savjetovanja, usluga prijevoza, organizacija edukativnih, društvenih, radno-proizvodnih i različitih drugih društvenih aktivnosti. Nastavit će se s organizacijom posjeta udrugama partnerima, s organizacijom ljetovanja, hodočašća kao i obilježavanja važnih datuma za osobe s invaliditetom.

Za sve nabrojane usluge i aktivnosti predviđeno je u Financijskom planu za 2017. godinu iznos od 2.999.100,00 kuna. Na Skupštini je prihvaćeno Izvješće o radu za 2015. godinu, Izvješće o financijskom poslovanju Društva za 2015. godinu kao i Izvješće Nadzornog odbora Društva za 2015. godinu koje je predstavio prisutnima predsjednik Nadzornog odbora Zdravko Soldo.

Jedna od značajnih odluka koja je donesena na sjednici je i odluka o promjeni naziva Društva. Predsjednica je objasnila kako se termin invalida više ne koristi te je u tom dijelu sam naziv Društva zastario. Isto tako istaknula je da će se kratica DDICP zadržati jer je po tome Društvo prepoznatljivo.

Donesena je jednoglasna odluka o promjeni naziva udruge koje sada glasi: DRUŠTVO OSOBA S TJELESNIM INVALIDITETOM MEĐIMURSKE ŽUPANIJE.

Nakon službenog dijela, krenuo je svečani dio na kojem su dodijeljena sljedeća priznanja:

Nagradu za najboljeg volontera u 2016 godini primila je Vladimira Branilović Pisačić.

Diplomu s motivom medalje primila je Županijska bolnica, Odjel fizikalne medicine i rehabilitacije. Drugu diplomu s motivom medalje primila je članica Društva, Klaudija Kozol. Medalju, godišnju nagradu, primila je obitelj Baksa, dok je Medalju za životno djelo primila članica Društva, Katica Medved.