Život udruga 19.02.2019. 12:23. Zadnja izmjena: 19.02.2019. 12:25.

Sa skupštine

DVD TURČIŠĆE: Vatrogasni dom u rekonstrukciju

Nedavno je redovnu godišnju skupštinu održalo DVD Turčišće. Osnovano 1935. godine ono danas ima 57 članova, od čega 13 ispitanih vatrogasaca, 9 vatrogasaca I. klase, 3 dočasnika, po jednog dočasnika I. klase i časnika, a po dva časnika, časnika I. klase i počasna časnika te 26 vatrogasaca bez temeljnog ispita. U izvješćima o radu izdvojena je nabava nove opreme, većeg broja B i C cijevi, radnih uniformi te 10 interventnih zaštitnih kaciga s uključenim svjetiljkama, potkapama i zaštitnim rukavicama za što je izdvojeno 25 000 kn. Posebno je naglašeno da se Društvo u ožujku i travnju prošle godine borilo s oborinskim vodama koje su mještanima ulazile i u dvorišta, a onemogućivši pristup područnoj školi prekinule i nastavu, pa se više puta ispumpavalo vodu u Trnavu vatrogasnim motornim pumpama. Inicijativom načelnika Općine Domašinec Marija Tomašeka, krenulo se u projektiranje a ubrzo i izgradnju zaštitnog nasipa.

Jednom se gasilo požar niske trave i raslinja, provedene su i preventivne aktivnosti uz žetvu i pregled hidrantske mreže, a sudjelovalo se i u natjecanjima uz zapažene rezultate.

Jedan od glavnih ciljeva za ovu godinu bit će rekonstrukcija vatrogasnog doma, potrebna dokumentacija ubrzo će biti spremna za prijavu prema EU fondovima. Na skupštini su podijeljene spomenice, te diplome za stečena određena vatrogasna zvanja članovima, javljaju iz DVD-a Turčišće.