Život udruga 23.04.2016. 14:00. Zadnja izmjena: 24.04.2016. 08:51.

DVD Slakovec

Emina Đuran u izvješću za prošlu godinu otkrila je zanimljivost - od 70 članova, 41 su žene

Dobrovoljno vatrogasno društvo Slakovec proslavilo je 85. obljetnicu osnutka. Redovna godišnja skupština zbog toga je protekla u revijalnom tonu te su pristigli gosti brojnih prijateljskih društava. U izvještaju o radu u 2015. godini navedeno je da su imali jednu požarnu intervenciju. Četiri puta reagirali su i zbog poplava - začepljenja kanala kod trafostanice. "Već više godina svaka obilnija kiša stvara probleme i nikako da se to riješi", kazala je Emina Đuran. 

Spomenice i plamenice

Nabavljena je oprema koja nedostaje, a obitelj Kukolić donirala je osam univerzalnih mlaznica. Nastavljeno je i uređenje vatrogasnog doma te su u potkrovlju uređene nove prostorije za Udrugu žena, Dječji zbor, Vijeće mjesnog odbora i sam DVD. Ukupno je, lani i ove godine, za uređenje potrošeno 280 tisuća kuna, od čega je najviše dala Općina Nedelišće. Nije slučajnost da je izvještaj iznosila članica DVD-a, mlađe životne dobi. U njenom govoru otkriveno je kako je kod odraslih 21 ženskih i 20 muških članova te kod djece i mladeži 20 ženskih i 9 muških članova!

Spomenicu za deset godina dobili su Anica Posavec, Snježana Treska i Marija Kustec, a za 20 godina Emina Đuran. Brončanu plamenicu dobili su Damir Tomšić, Franjo Marciuš, Tihomir Posavec i Zlatko Petričević (tajnik DVD-a), srebrnu Dragan Treska (zapovjednik DVD-a), a zlatnu Ivica Cmrečnjak, Marijan Strah i Damir Đuran. Brončanu medalju dobili su Snježana Treska, Anica Posavec, Emina Đuran, Sanela Senčar, Suzana Posavec i Marija Kustec, a zlatnu Mirko Posavec i Josip Senčar (predsjednik DVD-a).