Život udruga 07.10.2016. 08:19. Zadnja izmjena: 09.10.2016. 12:08.

Festival starijih osoba u Nedelišću

Filipa Blažon Šumečki: Sportska natjecanja kod starijih osoba podižu tjelesnu i mentalnu spremu

U organizaciji Klubova za starije osobe u Nedelišću je održan treći Festival starijih osoba. Najuzbudljivije je bilo u subotu, 17. rujna, kad su održani sportski susreti. Natjecali su se pripadnici Klubova za starije osobe Prelog, Mursko Središće i Nedelišće, a u goste su stigli i Varaždinci. Uoči susreta natjecatelje su pozdravili Željko Kacun, zamjenik načelnika Općine Nedelišće koja je bila suorganizator i Ljudevit Bošćak, predsjednik nedelišćanske podružnice Matice umirovljenika Međimurske županije. U ime organizatora sreću je natjecateljima zaželjela Filipa Blažon Šumečki.

Lijepo je vidjeti starije osobe koje se rekreativno bave sportom. Uvijek iznova valja naglašavati važnost sportskih igara kod starijih osoba. One podižu tjelesnu i mentalnu spremu, a tu je i nezaobilazno druženje, koje je najvažnije. Naši umirovljenici dobili su šansu da međusobno odmjere snage. Inače pripadnici Klubova za starije osobe često su i pripadnici udruga umirovljenika. Svi smo mi jedna velika obitelj - kazala je Filipa Blažon Šumečki. Iznimno zaslužnima za promociju sporta kod starijih osoba dodijeljena su i priznanja sportski senior. To su Nada Blažeković (Klub za starije osobe Prelog), Elizabeta Korunek (Nedelišće) i Ivan Šantl (Mursko Središće).

Branko Perko (desno) skuhao je 80 litara gulaša, a s njim su organizatorica Filipa Blažon Šumečki i volonter Danijel Šumečki

U visećoj kuglani kod žena pobijedile su Varaždinke. Pojedinačno je s 37 bodova najuspješnija natjecateljica bila Ljubica Gebert iz Kluba za starije osobe Nedelišće. Slijede Nevenka Križanec i Ivana Dolenc iz Kluba za starije osobe Varaždin.

U visećoj kuglani kod muškaraca pobijedio je Prelog. Pojedinačno, s 50 je bodova najuspješniji bio Drago Pintarić iz Nedelišća. Slijede Josip Kovačić i Ivan Kosec iz Kluba za starije osobe Prelog.

Njihove sugrađanke pobijedile su u pikadu. Pojedinačno je s 383 bodova najbolja bila Nevenka Novak iz Kluba za starije osobe Mursko Središće. Slijede Marija Bermanec i Zlata Višnjić iz Preloga.

Preložani su pobijedili i u šahu. Pojedinačno najbolji je bio Stjepan Novak iz Murskog Središća, a slijede Milan Pezo i Ivan Jasnić iz Preloga.

U streljanju dominantno je bilo Mursko Središće. Prva tri mjesta osvojili su njihovi članovi Ivan Novak, Saša Antolović i Ivan Šantl.

Mursko Središće pobijedilo je i u beli. Pobjednički par bili su Ivan Govedić i Antun Mezga, a drugi su bili njihovi sugrađani Stjepan Turk i Mijo Blažić. Treće mjesto osvojili su Jadranka Orsag i Ivan Vlah iz Preloga.

Ukupnu pobjedu odnio je Klub za starije osobe Prelog, drugo je bilo Mursko Središće, treće Nedelišće, a posljednji Varaždin, koji se nije natjecao u svim disciplinama.