Život udruga 28.08.2018. 06:29. Zadnja izmjena: 28.08.2018. 06:46.

Informatika

Mihovljan: Nikad nije kasno za nova znanja

- Zamijeli smo uloge. Mladi su postali učitelji, a mi stariji ponovo smo se vratili u školske klupe, našalile su se Jasenka Bajs, Ana Radek, Marija Ovčar, Nada Vrabec, Jagoda Bedić i Julija Vidović iz Mihovljana. Članice Podružnice umirovljenika početkom kolovoza sudjelovale su na tečaju informatike održanom u staroj školi u Mihovljanu u režiji mladog informatičara Marka Kolara (27) iz Novog Sela Rok.

-Naš sumještanin Josip Hren donirao je udruzi računalo koje nitko od umirovljenika nije znao koristiti, a bila bi šteta da samo skuplja prašinu, pa je predsjednik udruge Vladimir Gunc dosao na ideju da organiziramo informatičke radionice. U pomoć umirovljenicima uskočio je mladi Rokovčanin koji se odlično snašao u ulozi mentora.

-Prvi put vodim ovakav tečaj. Inače radim u Njemačkoj, no trenutno sam doma na odmoru pa sam prihvatio poziv. Pokazao sam im neke osnove - kako se pretrazuje internet, salju mailovi, koriste word i excel, objasnio je Marko, koji  za svoje "učenice" ima samo riječi hvale.