Život udruga 04.11.2016. 08:18. Zadnja izmjena: 04.11.2016. 08:18.

Svim udrugama

Ministrica Murganić osigurala nastavak pružanja usluge osobne asistencije

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida, Čakovec iz sredstava Europskog socijalnog fonda godinu dana je osiguravalo uslugu osobne asistencije za 10 osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta. Prilikom odobravanja ovog projekta udrugama osoba s invaliditetom obećano je osiguravanje sredstava za daljnje pružanje ove neophodne usluge za idući period od dvije godine. Međutim, natječaj za dostavu projektnih prijedloga Širenje usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom nije raspisan. Više od 500 osoba s invaliditetom s danom 28. listopada 2016. godine trebalo je ostati bez podrške osobnih asistenata.

Prva odluka novoimenovane ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić bila je osiguravanje daljnje pružanje usluge osobne asistencije svim udrugama u tzv. prijelaznom periodu. Prijelazni period odnosi se na period od 29. listopada 2016. godine do 28. veljače 2017. godine. Odlukom Ministrice osigurava se usluga osobne asistencije pod istim uvjetima kao i u dosadašnjim ugovorima, ali iz sredstava državnog proračuna.

Svečano potpisivanje tzv. prijelaznih ugovora organizirano je u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 28. listopada. Ugovor je u ime DDICP potpisala predsjednica Miljenka Radović.