Život udruga 09.02.2017. 09:14. Zadnja izmjena: 09.02.2017. 09:17.

Znanje je moć 2

Edukacija o pravima i obvezama starijih osoba

U petak, 3. veljače u Društvenom domu u Drnju održala se edukacija vezana uz sprječavanje zlouporabe ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju i upoznavanje s ostalim pravima i obvezama starijih osoba. Edukacija se održala u sklopu projekta „Znanje je moć 2“ kojeg provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, a financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nakon uvodnih riječi voditeljice projekta Katarine Drk, prisutne je s ugovorima o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju upoznala predsjednica Društva, Miljenka Radović, mag.iur. Prisutnim mještanima predstavljeni su načini sklapanja i raskidanja ugovora, te važna razlika između tih dvaju ugovora. Sa svojim pitanjima i vlastitim iskustvom u daljnju raspravu uključili su se svi prisutni zbog prikupljanja novih informacija i saznanja.

Društvo ovim putem poziva svu zainteresiranu javnost da sudjeluju u nadolazećim pravnim edukacijama koje će se provoditi tijekom sljedećih mjeseci na području Međimurske županije: Općina Kotoriba i Grad Prelog, te na području Koprivničko-križevačke županije: Grad Koprivnica, Općina Koprivnički bregi, Općina Hlebine, Općina Đelekovec i Općina Peteranec.