Život udruga 22.03.2016. 09:16. Zadnja izmjena: 22.03.2016. 12:35.

DVD Zasadbreg

Na vatrogasnoj skupštini u Zasadbregu naglašena odlična suradnja s Općinom

U subotu, 12. ožujka Društveni dom u Zasadbregu vrvio je mnoštvom vatrogasaca, prijatelja i mještana koji su došli na 84. po redu godišnju skupštinu domaćih dobrovoljnih vatrogasaca Zasadbrega. Između ostalih skupštini su se odazvali i načelnik općine Sv. Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović, predsjednik MO Zasadbreg Anđelko Kovačić, predstavnik VZMŽ Stjepan Tomašek i mnogi drugi.

Skupštinu je vodio predsjednik društva Damir Kovačić, koji je ujedno i pozdravio sve goste i prisutne u Društvenom domu. U nekoliko podnesenih izvješća o radu društva moglo se čuti kako su prošle godine radili prema programu i planu rada upravnog odbora i zapovjedništva. Aktivnosti su usmjerili prema preventivnom djelovanju u naselju, nabavci opreme te održavanju postojeće opreme. Uvježbavali su natjecateljske ekipe za natjecanja i dr. Društvo broji 82 člana od čega ih većina ima potrebna zvanja u vatrogastvu. U svojim redovima imaju i dvadesetak vatrogaskinja sa zvanjima vatrogasac i vatrogasac I. klase.

Prošle godine intervenirali su dva puta i to oba puta na tehničkim intervencijama. Osim toga, tokom cijele godine provodili su preventivno djelovanje te razna osiguranja, kao što su sudjelovali na javnoj pokaznoj vježbi VZO. Sudjelovali su na četiri natjecanja sa seniorskim ekipama i ekipama mladeži i podmlatka, gdje su uzeli ukupno šest pehara na različitim mjestima na postolju.

Kako se moglo čuti u izvješćima, nastavili su dobru suradnju sa organizacijama koje djeluju u Zasadbregu, a posebno sa Mjesnim odborom, kao i sa DVD-ima općine. Naglasili su odličnu suradnju sa Općinom Sv. Juraj na Bregu.

Skupština je poslužila za podjelu spomenica koju su redom dobili za 20 godišnji rad u društvu: Marijan Franjičević, Alen Srpak, Leonard Makovec, Damir Mezga i Mateja Zadravec; za 30 godišnji rad Dražen Galović, Damir Mesarić i Damir Kovačić. Spomenicu vatrogasni veteran primio je Franjo Šafarić, dok je temeljem završene obuke za vatrogasnog časnika diplomu primila Mateja Zadravec i Dragan Jambrović.