Život udruga 24.08.2016. 14:58. Zadnja izmjena: 24.08.2016. 14:59.

Budite aktivni građani

Predstavljamo plan javnih akcija Udruge Zora za rujan i listopad

Početkom godine Udruga Zora predstavila je rezultate istraživanja potreba i problema građana Međimurske županije "Moje mjesto u zajednici" vezano uz učinkovitost javne uprave i institucija, poticanje zapošljavanja i gospodarstva, prometnu i komunalnu infrastrukturu, društvenu solidarnost, društvene, kulturne i sportske sadržaje, brigu o zajednici i dostupnosti socijalnih usluga te prava marginaliziranih skupina. Nakon toga krenuli su sa zagovaračkom kampanjom "Neka se i moj glas čuje".

Posljednjih mjeseci projektni i volonterski tim marljivo provodi javne akcije na kojima komunicira s građanima te bilježi njihove probleme i prijedloge za poboljšanje lokalne zajednice na razglednice, koji se upućuju lokalnim donositeljima odluka. Do sada je na javnim akcijama na Trgu republike i na sajmištu u Čakovcu, te na Mesap Sajmu poduzetništva 400- tinjak građana uputilo svoje prijedloge na razglednicama, a koji su bili ugodno iznenađeni što ih netko pita što bi željeli poboljšati. 

U međuvremenu, održano je i nekoliko sastanaka sa predstavnicima grada Čakovca, Međimurske županije, Policijske uprave međimurske i GKP Čakom-a na temu prijedloga građana i reagiranje na iste. U sklopu kampanje podijeljeno je 1000 brošura koja objedinjuje sva mjesta na kojima se građani/ke sa svojim problemima mogu javiti u Međimurskoj županiji, ali i na državnoj razini.

Cilj ovih aktivnosti i same kampanje je doprinijeti stvaranju aktivne lokalne zajednice utemeljene na društvenoj jednakosti, socijalnoj pravdi i dobrom upravljanju, u kojoj svaki građanin, a posebice socijalno isključeni građani i oni u riziku od siromaštva mogu i znaju kako ostvariti svoja socijalna i ljudska prava. 

Predstavljamo plan Udruge Zora za rujan i listopad:

Rujan

  • 14., 21. i 28.9.  javna akcija na sajmu srijedom u Čakovcu od 8-12 sati (kod ulaza u sajam)
  • 17.9. javna akcija na Trgu republike u Čakovcu od 9-11.30 sati
  • 22.9. obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Čakovec (detalji uskoro)
  • 23.9. javna akcija u sklopu Sajma prevencije u Murskom Središću (Sportska dvorana osnovne škole) od 9-17 sati
  • 28.9. okrugli stol, obilježavanje Međunarodnog dana prava na pristup informacijama, 10-12 sati, Čakovec

Listopad

  • 5., 12., 19. i 26.10.  javna akcija na sajmu srijedom u Čakovcu od 8-12 sati (kod ulaza u sajam)
  • 4.10. predavanje u suradnji s LAG Međimurski doli i bregi, obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja (detalji uskoro)
  • 8.10. javna akcija na Trgu republike u Čakovcu od 9-11.30 sati
  • 15.10. Mesap dvorana Nedelišće - Dani zahvalnosti od 9-17 sati

Volonterski poziv Udruge ZORA: Pozivamo volontere na sudjelovanje na javnim akcijama. Bez obzira da li ste do sada volontirali ili ne, ukoliko ste komunikativni i želite aktivno sudjelovati u prenošenju poruke građana Međimurske županije i stvaranju bolje lokalne zajednice - pridružite se našem timu.

Sve detalje volonterskog poziva možete pročitati ovdje.

Iz Udruge Zora poručuju: Pridružite nam se, volontirajte, dođite na akciju, ispunite razglednicu. Budite aktivni građani - neka se i vaš glas čuje!