Život udruga 15.02.2020. 08:32. Zadnja izmjena: 15.02.2020. 08:32.

Skupština

Savska Ves: Vatrogasno društvo naglasak stavlja na preventivnu djelatnost

Dobrovoljno vatrogasno društvo Savska Ves nedavno je u prepunoj dvorani tamošnjeg vatrogasnog doma održalo izvještajnu godišnju skupštinu.

DVD Savska Ves ima ukupno 102 člana, od kojih je 44 muških članova, 27 ženskih članica i 31 član vatrogasne mladeži.

U 2019. godini operativni vatrogasci odradili su šest intervencija od kojih su četiri bile manje složene tehničke intervencije, jedna složena požarna i jedna intervencija preventivnog dežurstva. Kroz preventivnu djelatnost članovi su u vrijeme žetvene sezone organizirali ophodnje po poljima, zatim su, tijekom godine, po naselju pregledali javne bunare i hidrantsku mrežu te izvršili ophodnje i osiguravali vuzmenku na parceli NK Bratstva oko koje se je skupilo 200-tinjak mještana. Sudjelovali su i na brojnim natjecanjima dok su neki članovi napredovali kroz osposobljavanja i usavršavanja.

Za ustrajan i dobrovoljni rad pojedini članovi DVD-a nagrađeni. Vatrogasne spomenice za 40 godina rada primili su Snježana Horvat, Vladimir Lehkec i Marijan Pal, spomenicu za 30 godina rada dobio je Boris Vuković dok je spomenica za 20 godina dodijeljena Darijanu Bolariću. Spomenice vatrogasni veteran primile su Đurđa Gerenčir i Mirjana Horvat.

Predsjednik VZMŽ i zamjenik gradonačelnika grada Čakovca Mario Medved najavio je ovogodišnju nabavku novog kombi vozila za vatrogasce DVD-a Savske Vesi i početak dogradnje vatrogasnog doma.