Život udruga 06.10.2016. 12:01. Zadnja izmjena: 07.10.2016. 12:24.

Vatrogasci u akciji

U Novom Selu Rok održana pokazna vježba evakuacije

U srijedu, 5. listopada je u Novom Selu Rok održana pokazna vježba evakuacije, spašavanja i gašenja požara u tamošnjoj područnoj školi i Društvenom domu.

Vježba je održana uz pretpostavku da je došlo do požara električnog štednjaka u školi.. Vatra se strahovito brzo širi i zahvaća cijelu kuhinju, te nastaje opća panika djece i djelatnika. Na sreću, pravodobnom reakcijom jedan smireni učitelj obavlja evakuaciju djece. Međutim, kroz prozor uočava vozilo tik do škole kako juri neprilagođenom brzinom te se zabija u Društveni dom. Uslijed udarca dolazi do zapaljenja stolarije na Društvenom domu, a vatra zahvaća krovište.

Operativni dežurni iz centra 193 odmah na teren šalje vatrogasce Javne vatrogasne postrojbe Čakovec koji spašavaju unesrećenog iz vozila.  Pripadnici DVD-a Novo Selo Rok obavljaju evakuaciju iz škole i gase požar na Društvenom domu, dok vatrogasci DVD Krištanovec i DVD Žiškovec pomažu punjenje vode iz hidranta.  Domaći vatrogasci pomažu pripadnicima JVP Čakovec kod rezanja vozila. Intervenciji se priključuju i članovi DVD-a Mihovljan koji vrše unutarnju navalu, dok DVD Mačkovec vrši vanjsku navalu škole.

Na vježbi je sudjelovalo ukupno 26 vatrogasaca na čelu sa zapovjednikom VZG Čakovca Robertom Meglićem. Vježbu je pratio i dopredsjednik HVZ-a, ujedno i zamjenik gradonačelnika grada Čakovca Mario Medved koji je ocijenivši da je vježba uspjela, pohvalio rad vatrogasaca i opremljenost kojom raspolažu. Osim njega na vježbi su bili i predsjednik Mjesnog odbora Novo Selo Rok Miroslav Novak i mnogi drugi. Vježba je održana prema programu i planu Vatrogasne zajednice Grada Čakovca.