Život udruga 23.11.2016. 07:49. Zadnja izmjena: 23.11.2016. 08:52.

Pomoću GPS koordinata

Udruga Frkanovčani u potrazi za blagom i turistima

Predstavnici Udruge Frkanovčani Željko Medved, Tatjana Novak i Nikola Medved, predstavili su projekt na kojem udruga trenutno radi. Projekt nazvan Geocaching u srcu gornjeg Međimurja privukao je brojne zainteresirane mještane i ugostitelje koji su došli čuti o kakvom je, svjetski popularnom, trendu riječ.

- Geocaching je aktivnost na otvorenom koja podrazumijeva potragu za skrivenim kutijicama koje se traže pomoću GPS koordinata. Kutijice se postavljaju na lokacijama koje su određenog kulturnog, društvenog, povijesnog ili geografskog značaja, pojasnio je Nikola Medved, mag.oec te ujedno licencirani hrvatski geocacher. Za sudjelovanje u svjetski popularnom fenomenu potrebno se prijaviti putem internetske stranice, na karti pronaći lokaciju i uputiti se u potragu. Nakon pronalaženja skrivene kutijice nalaznik se "upisuje" na toj lokaciji kao dokaz da je bio ondje, a ukoliko se pronađe određen broj skrivenih lokacija, sudionik ima prilike sam postavljati kutijice s GPS koordinatama. Prepoznavši turistički potencijal trenda koji bi u potrazi za blagom u naš kraj mogao privući velik broj avanturista i obitelji, Udruga Frkanovčani postavila je 12 skrivenih kutijica.

-U Međimurju je dosad postavljeno samo 16 takvih kutijica. Tako mali broj lokacija ne primamljuje turiste da ostanu, već samo usput prolaze kroz Međimurje. Ako se postavi veći broj lokacija turisti će doći, prespavati, probati našu hranu (...) ili ciljano doći u Međimurje, istaknuo je Nikola Medved.