Život udruga 29.05.2017. 09:55. Zadnja izmjena: 29.05.2017. 09:58.

Za socijalnu uključenost

Udruga tjelesnih invalida: U sklopu projekta „Učim, učiš“ održan Okrugli stol

Udruga tjelesnih invalida Međimurja započela je 28. prosinca 2016. godine provedbu projekta „Učim, učiš“ čiji je donator Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Partneri u projektu su Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, Gospodarska škola Čakovec i Međimurska županija. Korisnici projekta su učenici šestih, sedmih i osmih razreda Centra te učenici drugih razreda Gospodarske škole (smjer frizer, krojač, kozmetičar, cvjećar/vrtlar).

Projekt je usmjeren na promicanje i povećanje socijalne uključenosti osoba s invaliditetom i teškoćama u razvoju, unapređenje životnih vještina, poticanje osobnog razvoja, stjecanje vještina za srednjoškolsko obrazovanje, razvoj samopouzdanja i sigurnosti u odlučivanju zanimanja, priprema za samostalan rad, povećana razina informiranosti i osviještenosti o važnosti socijalnog uključivanja, te uspostavljanje suradnje s potencijalnim poslodavcima na području Međimurske županije s ciljem lakšeg zapošljavanja i socijalnog uključivanja ranjivih skupina. Nakon svih održanih aktivnosti u sklopu projekta, uslijedilo je održavanje Okruglog stola. Okrugli stol je održan u četvrtak 25.svibnja u 11 sati u Gospodarskoj školi. Tema Okruglog stola bila je „Mogućnosti i perspektive zapošljavanja ranjivih skupina“.

Događaju su prisustvovali predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Obrtničke komore Međimurja, GKP ČAKOM, TUBLE, Socijalne zadruge Humana Nova, stručni suradnici i profesori Gospodarske škole i djelatnici Udruge tjelesnih invalida Međimurja kao nositelji projekta. Cilj Okruglog stola je bio povezivanje odgojno-obrazovnog, javnog i poslovnog sektora radi razmjene iskustava i ostvarivanja potencijalne suradnje.

Izvor: Vana Majer